Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen ikna çalışmaları sonucu 1 terörist, Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen ikna faaliyetleri kapsamında, 2015 yılında lise öğrencisi iken HDP Tunceli il binasına giderek PKK/KCK terör örgütüne katılan A.T.’nin ailesi ile 2019 yılında ikna görüşmelerine başlandığı kaydedildi. Anne Güllü T. kızına teslim olması için çağrıda bulunduktan sonra 17 Mart 2020’de Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelere katıldı. Annesinin teslim ol çağrıları neticesinde PKK/KCK terör örgütü mensubu A.T. bugün Şırnak’ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yetkililerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

        Adli işlemlerin Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılacağı ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler