Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tunuslu gazeteci kendini yaktı

        Tunus'un batısındaki El-Kasrin kentinde Yerel Telvza Tv kanalında çalışan Abelrazak Zurki isimli gazeteci ekonomik sıkıntılarından dolayı El-Şuhada meydanında üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Etraftakilerin müdahalesiyle hemen hastaneye kaldırılan ağır yaralı gazeteci, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

        Zurki'nin kendisini yakarak gerçekleştirdiği eylem sonrası bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Gazetecinin kendisini yakma noktasına getirdiği ekonomik sıkıntıları protesto eden vatandaşlar güvenlik güçleri ile çatıştı.

        ARAP BAHARINI ATEŞLEYEN YASEMİN DEVRİMİ'Nİ HATIRLATTI

        Tunus'ta 17 Aralık 2010'da üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadığı gerekçesiyle seyyar satıcılık yapan Muhammed Buazizi de, polisler seyyar tezgahına el koymasından sonra kendisini yakarak can vermişti. Yaşanan olay 23 yıllık Zeynel Abidin Bin Ali iktidarını deviren ve "Yasemin Devrimi" olarak bilinen geniş çaplı halk protestolarına yol açmıştı.Tunus'ta yaşanan bu olay daha sonra pek çok Arap ülkesine yayılmış ve 'Arap Baharı' hareketinin de başlangıcı sayılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ