Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Türk Telekom "Sesli Adımlar" uygulaması ile engellilerin hayatını kolaylaştırıyor - Teknoloji Haberleri

        Türk Telekom’un Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi Sesli Adımlar, Tüketici Teknolojisi Derneği CTA tarafından düzenlenen ve engellilerin hayatını kolaylaştıran teknolojiler alanında standartların belirleneceği “Erişilebilirlik” çalıştayına davet edildi. Türk Telekom, çalıştayda Sesli Adımlar uygulaması ile “Az Gören ve Görme Engellileri de Kapsayan, Ses Temelli Network Navigasyon Sistemleri” komitesinde yer alacak.

        Türk Telekom’un görme ve işitme engellilerin hayata daha etkin katılımını desteklemek amacıyla geliştirdiği Sesli Adımlar projesi dünya çapındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

        Türk Telekom’un Boni Global işbirliği ile 2014 yılında hayata geçirdiği Sesli Adımlar uygulaması son olarak Tüketici Teknolojisi Derneği CTA tarafından düzenlenecek olan uluslararası çalıştayın “Az Gören ve Görme Engellileri de Kapsayan, Ses Temelli Network Navigasyon Sistemleri” Komitesine üye olarak davet edildi.

        Dünyadan yaklaşık 25 öncü kuruluşun yer alarak teknoloji standartlarının belirlenmesine katkıda bulunacağı bu özel çalışma grubunda Türk Telekom’un yanı sıra AT&T, Verizon ve Sprint Nextel, IBM, VOXX International ve Panasonic gibi teknoloji sektörünün tanınmış şirketleri de bulunuyor. 5G başta olmak üzere birçok dalda uluslararası teknoloji platformlarında etkin bir şekilde yer alarak standartların belirlenmesine katkıda bulunan Türk Telekom, Sesli Adımlar uygulaması ile Tüketici Teknolojisi Derneği’nin (CTA) çalışma grubunda da yer alarak bu defa engellilere yönelik teknolojilerle ilgili dünya standartlarının oluşturulmasında dünya çapında rol almış olacak.

        Tamamen ücretsiz olan Sesli Adımlar uygulaması sayesinde görme ve işitme engelliler, kamu binaları, üniversite kampüsleri, havalimanları, alışveriş merkezleri, başta olmak üzere büyük ve karmaşık alanlar içerisinde herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan anlık olarak nerede olduklarını öğrenebiliyor ve gitmek istedikleri yeri kolayca bulabiliyorlar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ