Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Türkan Şoray Kültür Merkezi cuma günü açılıyor

        Türkan Şoray, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yapılan 'Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak. Yeşilbahçe Mahallesi’nde 677 seyirci kapasiteli ana salon ve 5 atölye, etkinlik amfisi ve sanat sokağına sahip Türkan Şoray Kültür Merkezi, 26 Ekim Cuma günün açılıyor. Türk sinemasının ‘Sultan’ lakaplı efsane ismi Türkan Şoray’ın da yer alacağı açılış töreni saat 16’da başlayacak.

        15'inci Antalya Film Festivali'nde 'En iyi 2. Film', 'En iyi yönetmen', 'En iyi görüntü yönetmeni' ödüllerinin sahibi olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ film gösterimiyle devam edecek açılışta akşam saatlerindeyse Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde ilk temsil gerçekleştirilecek. Antalya DOB, sanatseverlerden yoğun ilgi gören 'Türküyem’ ile merkezin açılışında sahnede olacak. Açılış aynı zamanda Muratpaşa Belediyesi’nin 2018-2019 kültür sanat sezonunun da başlangıcı olacak.

        REKLAM

        'Türküyem'i Antalya DOB orkestrasını Ömer Yöndem ve Hakan Kalkan yönetirken, eserin koreografisi Nurdan Sinkil, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı. Erdal Tuğcular'ın türkü düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı, Fatih Şanal'ın sahneye koyduğu Türküyem’de soprano Serap Demirhan Işık ve Sinem Ulusoy, mezzo-soprano Gülçin Gültekin, tenor Burak Pektaş, bariton Erdi Can Aybaş ve bas Alaaddin Ataseven'in solist olarak sahne alacak.

        'Türküyem', anlatıcının ve yaratıcının hayal dünyasında yapmış olduğu bir seyahati anlatıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ