Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Türker İnanoğlu'na sinemaya katkı ödülü verildi

        T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 20'inci Eskişehir Uluslararası Film Festivali başladı.

        Anadolu Üniversitesi'nde yer alan Sinema Anadolu Salonu'nda düzenlenen gala gecesine 27. Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü,Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Festival Başkanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, Festival Onursal Başkanı, Prof. Dr. Gülseren Yücel, Festival Başkan Yardımcısı ve Festival Yönetmeni Doç. Dr. S. Serhat Serter, Festival Başkan Yardımcıları Prof. Dr. N. Aysun Akıncı Yüksel ile Yaprak Büyükerşen İşçibaşı ve sinema televizyon dünyasının önemli isimlerinin aralarında yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

        "Bu festivalin diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyorum" diye sözlerine başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ise açılış konuşmasında sözlerine şöyle devam etti; "Bu festival, 'Sinema Günleri' diye yıllar önce başlarken önce yerelin tadını alıyor ve sonra ulusal ve daha sonra uluslararası film festivali olarak kademe kademe yükseliyor. Bu süreç çok önemli. Öğrencilerimiz sinemacılarla buluşuyorlar. Bu çok kıymetli. Festivalimize ileriki yıllarda daha çok katkı sağlayacak çalışmalar da yapacağız. Sürprizlerimiz var. Biz de kendi üzerimize düşen her şeyi yapacağız."

        'Sinema Kültürüne Katkı Ödülü' bu yıl Türker İnanoğlu Vakfı’na takdim edildi. Ödülü Türker İnanoğlu ödülünü alırken Anadolu Üniversitesi'nin sinemayı sevdiren çok önemli bir üniversite olduğunu söyledi. İnanoğlu,'Sinema Kültürüne Katkı Ödülü'nu Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın elinden aldı.

        'Yılın Performansı Ödülleri', 'Sibel' filmindeki rolüyle Damla Sönmez’e ve 'Güvercin'deki Kemal Burak Alper’e verildi. Sönmez, teşekkür konuşmasında; “Ben festivali bir fiil takip etmeye çalışıyorum. 20 yıldır seçkisiyle, sinemaya katkısıyla benim hayatımda hep yol gösterici oldu. Bu nedenle 20'inci yılında bu ödülü almaktan çok onur duyuyorum” derken Alper ise duygularını “Eskişehir, bir sanat eseri. Benim için bu sanat eseri şehirden, üniversitesinden, fakültesinden ve festivalinden bir ödül almak inanın çok kıymetli” sözleriyle dile getirdi.

        'Emek Ödülleri', oyuncu Itır Esen, oyuncu Macit Koper, yönetmen Yılmaz Atadeniz, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş’e takdim edildi.

        Itır Esen, ödülü aldıktan sonra "Sinemaya emek veren herkesi tebrik ediyorum. Daha nice 20'inci yıllara" dedi.

        REKLAM

        20'inci Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin açılış gecesinde bu yıl 'Kısa Film Yapım Destek' ve 'Sinema Kültürüne Katkı Yarışması' kazananlara ödülleri verildi.

        Kısa Film Yapım Destek Ödülü'nü Cemre Okumuş 'Büyük İstanbul Depresyonu', Ege Karakurt 'Yaşlı Adam ve Tren' ve Ramazan Kılıç 'Servis' projeleriyle aldı. Senaryo danışmanlık desteğini kazananlar ise Ümit Karaçam, Ahmet Toğaç ve Musab Tekin oldu.

        Sinema Kültürüne Katkı Yarışması'nda ise En İyi Sinema Makalesi'ni Hakan Erkılıç 'Dijital Sinema Teorisi Üzerine' projesi ile kazanırken, En İyi Sinema Kitabı ödülü ise İlkay Nişancı 'Teoride ve Pratikte Sinemada Kurgu', 'En İyi Sinema Kitabı Jüri Özel Ödülü'nü ise Hakan Savaş 'Rağmen Sinema' makalesiyle aldı.

        Tuvana Türkay, konuk olarak katıldığı 20'inci Eskişehir Uluslararası Film Festivali için şunları söyledi; "Film festivalleri sadece düzenlendikleri şehirlere değil tüm ülkeye coşku getirir. Bunun yanı sıra her festival sinemanın gelişmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için oldukça önemlidir. Ben de her fırsatta film festivallerine katılmaya özen gösteriyorum" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ