Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - Arnavutluk maçının yazar yorumları! - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Bizim için hayati bir maçtı. EURO 2020 Şampiyonası'na gidebilmek için bizim Arnavutluk'u yenmemiz şarttı. Fransa da İzlanda'yı yenerse işi büyük oranda bitirmiş olacaktık. Nihayet 90 dakikanın sonunda bu iki senaryo da gerçekleşti.

        2

        Yine de maçı 90'a getirdik ve "Beraberlik de kötü değil" derken Cenk'in takipçiliği ve ısrarı sonucu rakip savunma maç boyunca yaptığı tek büyük hatayla fırsatı doğurdu. Cenk de akıllıca bir vuruşla golü yaptı ardından tüm takım Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmet'lere selam gönderdi..

        3

        Grup lideri veya ikincisi olarak şampiyonaya gitmeyi garantiledik bence. Matematik garanti görmese de buradan dönmez artık. Şenol Güneş ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. TFF yönetimini ve çalışan dostlarımı ayrıca kutluyorum.

        4

        ŞANSAL BÜYÜKA: Çok uğraştık çok... Arnavutların inadını kırmak için özellikle ikinci yarıda çok uğraştık. Neyse bizim kıramadığımız inadı kendileri kırdı. Ama kim ne derse desin hak ettiğimiz bir maçtı.

        5

        Şu da unutulmasın; Önceki yıllarda son dakika golleriyle çok yıkıldık, çok hayal kırıklıkları yaşadık. Şimdi son dakika golleriyle kazanıyoruz. Ne güzel; demek ki maçı son dakikaya kadar bırakmıyor, mücadele ediyoruz.

        6

        Bize böyle takım lazım. Şenol Hoca‘ya, futbolculara ve “Barış Pınar“ında savaşan yiğit Mehmetçiklerimize selam olsun..

        7

        GÜRCAN BİLGİÇ: Çıkış anındaki bir top kaybı, defans arkasına atılan yüksek top, kaleci ile stoperin birbirini bozması ve Cenk Tosun'un boş kaleye topu tamamlaması. 90. dakikada gelen galibiyet golüyle, bütün duvarları yıktık aslında.

        8

        Sakatlıktan yeni çıkan, kendi takımında oynayamayan, maç eksiğini cebinde taşımasına rağmen, iddiasını ve yüreğini sakınmayan bir takımımız var. Onlara bazen kızıyoruz ama, gerçekten de kötü oynarken bile en iyisi için sürekli uğraşıyorlar.

        9

        İBRAHİM YILDIZ: Oyunun genelinde top bizdeydi. Çok önemli fırsatları bulamadık belki, ancak; sabırla, inatla son ana kadar kazanma bilincinden hiç uzaklaşmadık.

        10

        Bir bütün olarak ortak bilinç kazanmaya odaklıydı. Son anda gelen gol bunun en somut göstergesiydi. Burak ve Cenk’in baskısı, kaleciyle stoperin hata yapmasına neden oldu. Ağlara giden gol belki de, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’na taşıyacaktır…

        11

        Şimdi, sıra da Fransa maçı var. Tıpkı, Arnavutluk karşılaşmasın da olduğu gibi onları da ilk maçta yenmiştik. Pazartesi günü Paris’te çok önemli bir maça çıkacağız. Fransa’nın İzlanda’yı yenmesi bizim adımıza büyük avantaj. Alacağımız puan ya da puanlar grupta son noktayı koymamıza neden olabilir.

        12

        ALİ ECE: Paris’e lider gidiyoruz, Fransa’nın eksiklerinden faydalanabiliriz. Kalan 3 maçta kazasız belasız işi garantilemek için maç maç bakmaya devam etmeliyiz. Kısa sürede bizi olmamız gereken seviyeye yükselten herkese çok teşekkür ederim.

        13

        CEM DİZDAR: Grupta iki sükseli maç kazanmış bir takım için oynadığımız oyun şaşırtıcıydı. İlk devre boyunca bırakın sükseyi düzen tutturmakta bile sıkıntı yaşadık. Peki neden? Tek nedeni olmaz elbette. Lakin başat neden, Lucescu’nun kurguladığı arzulu, atletik, genç takımı bildik, tanıdık tecrübeli isimlerle harmanlama tercihimizdi!

        14

        Ve tecrübelilerin oyunda kalıp bireysel etki gösterme sürelerini uzatmak için ritm ve tempodan taviz verdik. Böylece oyunu ele alamadık. İşi bitirmeyi bir iki pozisyona indirgedik. Çünkü sanırım Şenol Güneş o pozisyonları bitirecek oyuncuları olmasına güveniyordu. Çağlar oyuna alındıktan sonra öne doğru etki arttı.

        15

        Ancak başta tutturulamayan ritm yükseltilmeyince çözüm de olamadı. Taa ki 90’a kadar... O ana kadar ortada görünmeyen herkes devreye girdi. Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi büyük ölçüde garantiledik. Bu bile başlı başına övülesi bir durumdur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ