Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Avrupa Şampiyonası Türkiye - Gine maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Ofansif gücümüz için Cengiz Ünder, kanat forveti olarak bizim için çok çok önemli… Ancak bir futbolcu için en olumsuz şeylerden biri maç oynamamaktır

        2

        Dün bu sıkıntıya rağmen Cengiz'de üst düzey bir gayret vardı. Bütün temennim önümüzdeki süreçte bu rahatsızlığını en aza indirmesi.

        3

        İrfan Can ile Abdülkadir fizik olarak hiç hazır değiller. Net biçimde görüldü. Genç Rıdvan ise güçlü ama Beşiktaş'taki rahatlığı yok. Milli forma heyecanından dolayı çok telaşlı. Dün gece gözüme çarpan isimler; Mert Müldür ve Orkun'du. Halil Dervişoğlu da girdikten sonra hareketli alanlar açarak rakip defansın yerleşme düzenini bozmada aktifti.

        4

        UĞUR MELEKE: 1- Azerbaycan maçında sürpriz bir 3-4-3 denememiz olmuştu. Dün 4-1-4-1 oynadık ve üçlü savunma riskini bundan sonra tekrar alacağımızı pek sanmıyorum.

        5

        2- Cengiz dünün en isteklisiydi. Turnuvada da direkt kullanabileceğimiz tek klasik kanat adamımız o. Roma’ya yüksek viteste gidiyor genç adam. Cengiz’in yanı sıra Mert ve Halil’i de yazabiliriz iyiler arasına.

        6

        3- Azerbaycan maçındaki sol bekte Halil Akbunar denemesi bence lükstü. Dün sol bekte yine Rıdvan forma giydi ve 4 gün önceye göre daha sakindi Beşiktaşlı oyuncu. Sanırım artık tablo net: Turnuvadaki ikinci sol bekimiz o.

        7

        OKTAY DERELİOĞLU: Şenol Güneş özellikle maç ritmi olmayan ve kafasında soru işareti oluşturan futbolculara şans verdi. Sergilenen futbolun Euro 2020 için hiçbir şekilde ölçü olamayacağını düşünüyorum.

        8

        Hem konsantrasyon eksikliği hem de birçok fubolcunun birbiriyle oynama alışkanlığının olmaması böyle bir görüntü ortaya çıkardı. Benim en çok gözüme çarpan nokta Halil Dervişoğlu'nun oyuna girişi sonrası hücumdaki etkinliğimizdi. Halil çok önemli bir potansiyel. Euro 2020 kadrosunda mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum..

        9

        FATİH DOĞAN: Şenol Güneş, açıklayacağı 26 kişilik şampiyona listesinin kararı öncesi bazı futbolcuların performansını görmek istedi. Kadro dışı kalacak 4 ismin kim olacağı merakla beklenirken Kerem, Halil, Rıdvan, Halil Akbunar ve Taylan gibi isimlere şans verip son verileri aldı.

        10

        Şenol Hoca'nın 2 maçta, başlangıçta ve oyun içinde 3'lü defans denemeleri de akıllarda kalan hazırlık faaliyetiydi. Milli Takım 3'lü defans için hazır değil ama zamanla geçiş çalışılabilir.

        11

        Milli Takım'ın ideal 11'iyle ve sistemiyle sahaya çıktığında alışılagelmiş tempo ve oyun kalitesine ulaşacağına inanıyorum. İtalya maçında bambaşka bir Türkiye izleyeceğimize inanıyorum.

        12

        ATİLLA GÖKÇE: Dünkü maç, fazla bir şey vermedi. Bir saat boyunca şöyle iyi bir hücum seti, güzel bir şut, çabuk bir geçiş, ya da hoş bir ikili mücadele izleyemedik. Ancak 60. dakikadan sonra hareketlendi maç... Cengiz, Halil, Kenan ve Orkun’un hakkını yemeyelim...

        13

        Mert Müldür’ün de hoş bir şutu vardı. Bir de şu: Orkun Kürkçü korneri kullandı, rakip ceza alanında yerleşen dört futbolcumuzdan hiç biri sıçramadı. Dünkü ilk on birin gruptaki hiçbir maçta bir araya gelemeyeceğini gördük.

        14

        O yüzden takım tartısı yapmak da mümkün olmadı. Bireysel olarak turnikeye girip adeta sırayla oynadıkları için, olsa olsa kadro dışında kalacak dört kişi hakkında Şenol Hoca’ya bir fikir vermişlerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ