Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Türkiye-Suriye sınırında MİT ve Emniyet'in çalışması sonucu tünel bulundu

        MİT Bölge Başkanlığı ile Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Zeynel Abidin Mahallesi'nin sınıra sıfır noktasında, Suriye'nin Kamışlı kentine uzanan bir tünel bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

        İHA'nın haberine göre, Bunun üzerine yer tespiti çalışmaları yapılarak, Zeynel Abidin Mahallesi Zeynel Abidin Sokak ile Tokay Sokak arasında kalan bölgede kazı çalışması gerçekleştirildi. Çalışmada, 6 metre derinliğinde bir tünel bulundu.

        Tünelin, 12,5 metresinden sonrasının tıkalı olduğu tespit edildi. Tünelin tıkalı bölgesinde kazı çalışmalarına başlandı.

        DAHA ÖNCE 3 TÜNEL BULUNMUŞTU

        Zeynel Abidin Mahallesi'ndeki Kanika Mezarlığı'nda 25 Temmuz'da Suriye sınırına kadar uzanan ve kanalizasyon hattına bağlanan, 17 Ağustos'ta da PKK mensuplarınca kazılma işlemi devam eden yaklaşık 40 metre uzunluğunda tünel bulunmuştu.

        Nusaybin ilçesinde de 3 Kasım 2016'da Suriye'nin Kamışlı kentinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK/KCK, PYD/YPG mensuplarınca kazılan, 400 metre uzunluğunda ve sınırı 50 metre geçen tünel tespit edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ