Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Türkoğlu'ndan gelir artışı vurgusu - Basketbol Haberleri

        Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına yeniden aday olan Hidayet Türkoğlu, genel kurulda ikinci dönem adaylığı için, "Her zaman yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla kulüplerimizin, delegelerimizin, kamuoyunun huzuruna çıkmaya çalışıyoruz. Gerçekten güzel işler yaptığımızı düşünüyoruz. Son süreçte görüyoruz ki rakip arkadaşlar olayları farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. Bu bizi gerçekten çok üzüyor." diye konuştu.

        Genel kurulda herkese başarı dileyen Türkoğlu, "Takdir kulüplerimizin, camiamızın olacaktır. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız mutlaka ki değerlendirilecektir. O yüzden herkese başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Hayata geçirdikleri projelerin önemini anlatan ve TBF Akademi'nin ayrı bir gelecek projesi olduğunu vurgulayan Türkoğlu, şöyle konuştu:

        "Kurduğumuz akademiyle, hem eğitim hem de istihdam anlamında çok değerli arkadaşlara fırsatlar ve imkanlar sunduğumuzu düşünüyoruz. Pandemi sürecinde, tüm dünyanın, Avrupa'nın ne yapacağını bilemediği süreçlerde, her şeyin çevrim içi yapıldığı süreçte TBF Akademi bizim açımızdan çok önemli oldu. Çünkü eğitimlerimizi hiç duraksamadan devam ettirdik. Bu kadar kısa sürede insanların ilgi ve alakası, çevrim içi yapılan başvurular bizi çok mutlu etti. İçerisinde yaklaşık 20 bin dakika içeriği ve dersi mevcut. Şimdiye kadar 6 bin 43 antrenörümüz, bin 533 hakemimiz, 620 yöneticimiz bu akademiden sertifika almış durumda."

        "TELEVİZYON YAYIN GELİRLERİNDE YÜZDE 200'E YAKIN BİR ARTIŞ SAĞLANDI"

        Maçların canlı yayınlanmasının önemini her fırsatta dile getirdiklerini ve bunun basketbol markasına değer kattığını anlatan Türkoğlu, "Göreve geldiğimizde 5 maç yayınlanırken, biz bunu 12 maça çıkardık. Çünkü bir markaya değer katmak için onun görünürlüğünü artırmak gerekiyor. Ulusal ve uluslararası kanallarda, dijital platformlarda görünürlüğü ne kadar çok artırırsan, basketbola olan ilgi, alaka, bilgi de artacaktır. Maçlarımız TRT'den yayınlanmaya başladı. Bunun sonucunda gelen sponsorluk anlaşmaları da bizi gerçekten çok mutlu etti." değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na yaptıkları son görüşmede, maç yayınlarının gündeme geldiğini belirten Türkoğlu, "Yayınlar için çok önemli girişimlerimiz oldu, Sayın Bakan'ımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum. En son yaptığımız görüşmede, bütün maçların açık kanalda olması halinde basketbolun çok daha iyi yerlere geleceğini kendilerine ilettik. Bu konuda bize çok destek ve yardımcı oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki seneden itibaren bütün maçlarımız açık kanalda olacaktır." ifadelerini kullandı.

        Basketbol ekonomisinin geldiği noktaya ilişkin Türkoğlu, şunları kaydetti:

        "Sponsorluk anlaşmalarımız, her geçen gün gelirleri artırıyor. Özellikle Misli.com Türkiye Basketbol Ligi maçlarının TRT'de yayımlanmaya başlamasından sonra, hemen çok güzel sponsorluk anlaşmasına varıldı. Hem TRT'de yayınlanması hem de isim sponsorluğu anlamında televizyonlarda her gün basketbolun görünür olması bizim sponsorluk anlamında en büyük avantajlarımızdan bir tanesidir. Sponsor sayısında yüzde 40, sponsorluk gelirlerinde yüzde 30, televizyon yayın gelirlerinde ise yüzde 200'e yakın bir artış sağlandı. Özellikle ING Basketbol Süper Ligi'nde ödemelerdeki artış yüzde 55'lere kadar çıktı. Bütün paydaşlarımıza, değerli sponsorlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz onlarla birlikte omuz omuza hareket ettikçe, basketbolun daha iyi yerlere geldiğini net bir şekilde görebiliyoruz."

        REKLAM

        Gelecek yıldan itibaren bütün maçların açık kanallarda olmasıyla birlikte, sponsorluk anlaşmalarının daha da artacağına inandığını anlatan Türkoğlu, "Gelirlerimiz geri dönüş anlamında kulüplerimize de çok büyük katkı sağlayacaktır. Federasyon olarak sponsorlukları 5 yıl içerisinde belli bir noktaya getirdiğimizi düşünüyoruz ama daha iyi de yapabileceğimize inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

        "BÜYÜK ERKEKLER YEREL LİGİ 39 İLDE 368 TAKIMLA OYNANMAYA BAŞLADI"

        Bölgesel liglerin kapatıldığı yönündeki iddiaları yalanlayan Türkoğlu, "Bölgesel lig hiçbir zaman kapatılmadı ama ısrarla kapatıldı diye bir söylem kullanıyorlar. Biz her yaptığımız işi kulüplerimizle istişare ederek yapıyoruz. Daha önce 7 ilde 130 takımla oynanan büyük erkekler yerel ligi, bizim yaptığımız format değişikliğiyle birlikte 39 ilde 368 takımla oynanmaya başlandı. Bölgesel liglerin kapandığı yönündeki söylemler, bu kadar emek sarf etmiş arkadaşlara büyük saygısızlık. Biz basketbolun gelişmesi için her gün yeni projeler üreten insanlarız. Kapatma bizim hiçbir zaman düşüncemizde olmadı." şeklinde konuştu.

        Yabancı oyuncu kural değişikliğine yönelik Türkoğlu, "Kulüp başarılarımız ve milli takım olarak Türk basketbolunu her zaman ikiye ayırıyoruz. Yabancı sayısının değişikliği inanın önümüzdeki zamanlarda Türk basketboluna hem oyuncularımızın kendi kulüplerine olan katkıları anlamında hem de milli takımlara katkıları anlamında net bir şekilde görülecektir. Bu süreci son 2,5 senede hayata geçirebildik. Bu süreçte Türk oyuncularının yüzde 40'a yakın süre artışlarını görebildik. Bu bize yetiyor mu? Tabii ki de yetmiyor. Önümüzdeki süreçte hedeflerimizden biri de bu sayıları daha yukarılara çekebilmek." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Türkoğlu, "Türk basketbolcu arkadaşlarımız maçlarda ne kadar çok süre alırsa, başta kendi kulüplerine sonra da milli takıma o kadar faydalı olacaklardır. Bizim amacımız, oyuncularımızın daha yerlere gelmesi ve bu durumdan herkesin en iyi şekilde yararlanmasıdır." dedi.

        "SON 5 SEZONDA 30 FARKLI TAKIMIMIZ AVRUPA ORGANİZASYONLARINA KATILDI"

        Türk takımlarının son yıllarda Avrupa kupalarında elde ettiği başarılı sonuçlara değinen Türkoğlu, şu görüşlerini paylaştı:

        "Milli takım anlamında belki istediğimiz sonuçları elde edememiş olabiliriz ama geçmiş yıllara göre aldıkları sürelerin artmasıyla yerli sporcuların hem milli takıma hem de kendi takımlarına faydalarının arttığını gördük. Bizim koyduğumuz yabancı kuralıyla iyi yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Son 5 sezonda 30 farklı takımımız Avrupa organizasyonlarına katıldı. Son 5 seneye bakıyorsunuz, Anadolu Efes ile Fenerbahçe, Avrupa'nın en iyi kupasını Türkiye'ye getirmiş oldular. Galatasaray ve Darüşşafaka, ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı. Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde finali son dakikada kaybetti. Kadınlarımız aynı şekilde... Çünkü burada gerçek anlamda emek sarf eden, yatırım yapan kulüplerimiz var."

        REKLAM

        Başkan Türkoğlu, basketbol liglerinin kalitesiyle ilgili, "Şu an bizim ligimiz, yapılan uluslararası araştırmalarda Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olarak gösteriliyor." şeklinde konuştu.

        Hidayet Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Biz 5 yıl içerisinde iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Gerek sizlerin, gerekse camiamızın huzuruna bahane üreterek çıkmadık. Ülkemizin ve dünyanın yaşamış olduğu pandemi süreci, ekonomik süreçler var. Her zaman kendimize inandık, güvendik. Camiamız takdir ederse, bunu aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Tek amacımız, Türk basketbolunun her anlamda daha iyi yerlere gelmesi. Yaptığımız işler ortada ama tabii ki de yeterli değil. O yüzden zaten bu işe ikinci defa soyunuyoruz. Destek veren veya vermeyen herkes bizim için baş tacıdır."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ