Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika
Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu

Anadolu'nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyenler müjde! Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu yurdumuzun yüzlerce yıllık eşsiz tatlarını; il il, ilçe ilçe, köy köy gezip sizlerle buluşturmaya geliyor.


 


Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak. Yörenin lezzetlerini, kimi zaman yöreye özgü restaurantlarda aşçılarımız ile kimi zamansa Anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimizin görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle sizlere sunacak ve lezzet rüzgarları estirecek.


 


Turgay Başyayla Tokat’taki lezzet yolculuğuna merkeze bağlı Emir Seyit köyünden başlayarak devam ediyor. Coşkulu köy halkı tarafından davul, zurna ile karşılanıyor. Kazanda gendime çorbası, kazanda pancar, fırında keşkek, güveçte bakla dolması, bat, erik kurusu tatlısını anlatılıyor, köyün hanımları sac üzerinde gözleme, ekmek yapıyor. Turgay Başyayla Tokat’ın tarihi çarşılarını geziyor. Meşhur Tokat kebabını anlatılıyor; bacaklı çorba, sebzeli kaburga dolma ve tokat tavanın sırları ekrana geliyor. Lezzet yolculuğu son durağında bal kabağında keşkek, fosullu kaburga ve asma yaprağı tatlısı yapılıyor. Müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuluyor.

20 Ocak 2019 Pazar
SHOW, 13:00