Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika
Gerçek Fikri Ne?

Aslında ne oldu, Ne demek istedi? Gerçek ne, Fikri ne, Gerçek Fikri Ne? Anlamak için soran program Gerçek Fikri Ne? Habertürk TV’de


“Gerçek Fikri Ne?”de bu hafta Eren Eğilmez, Dr. Gülfem Saydan Sanver ve Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın Türkiye’nin sıcak siyasal ikliminden çıkıp; konukları Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, İsmail Kılıçaslan ve Yalın Alpay ile birlikte dünyanın sıcak fikir iklimine geçiyorlar.


Post-Truth yani hakikatin önemsizleşmesi kavramı son yıllara neden damgasını vurdu? Hakikat nasıl önemsizleşiyor, yalan nasıl meşrulaşıyor? Trump’dan Borıs Johnson’a popülist liderlerin yükselişinin ardında yatan sebepler ne? Dünyada siyaseti artık orta sınıfların öfkesi ve radikalleşmesi mi belirliyor? Türkiye’de muhafazakar ve seküler orta sınıflar hangi dönemeçlerde ne tavır aldılar, ülke siyasetini nasıl etkilediler?


Eren Eğilmez soruyor; Dr. Gülfem Saydan Sanver, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Tarihçi-Akademisyen Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan, Gazeteci-Yazar İsmail Kılıçaslan ve Yazar Yalın Alpay yorumluyor.

03 Ağustos 2019 Cumartesi
HABERTÜRK, 21:00