Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Canberk Öztürk kimdir? Canberk Öztürk ne iş yapıyor?

        Canberk Öztürk, 1998 yılında Ankara’da doğdu. İlk okul, orta okul ve lise hayatını Ankara’da tamamladı. Üniversite öğrenimini tamamlamak için Amerika’ya gitti.

        Daha lise yıllarında farklı iş hedefleri olan biri olarak girişimcilik dünyasına adım atmak istiyordu. Amerika’da yaşamaya başladığı ilk yıllarda kişisel gelişim ve motivasyon odaklı kitaplar okuyarak ve videolar izleyerek içindeki girişimciyi beslemeye başladı.

        Serüveni daha 18 yaşındayken bir yurt odasında başlamış. Kendisi Youtube’da kişisel gelişim videoları izlerken karşısına çıkan, Amazon’da satış üzerine bilgi veren reklamlardan bir tanesine takılıyor ve bu fırsatı değerlendirebileceğine inanıyor. Konu hakkında araştırmalarını başlatarak, 2017 yılının şubat ayında Amazon’da stoklu ürün ticareti (FBA) modelini öğrenmek için bir Online eğitim alıyor. Bu eğitimi en hızlı şekilde bitirip ilk ürününü Nisan ayında Amazon’da satışta olacak şekilde planlıyor. İlk ürünü ile istediği başarıyı yakalayamayan Canberk, üçüncü ürününde hedeflediği rakamlara ulaşıyor ve Çin, Amerika arasında yaptığı güçlü ticaretinin temellerini atıyor.

        2017 Ekim ayında, bir yandan Amazon satışlarını yürütürken, öbür yandan girişimcilik ve kişisel gelişim odaklı çalışmaları ile hayatına devam ediyor. Edindiği bilgi ve birikimleri paylaşmak ve gençlere ilham kaynağı olmak amacı ile “Milyoner Okulu” adıyla, gelecek yıllarda Türkiye’de sosyal medyayı sallayacak düzeyde kaliteli içerikler paylaşacak olan markayı kuruyor. Bu sayfa başta motivasyon paylaşımları yapıyordu. Daha sonra E-Ticaret hakkında bilgi paylaşımları yaparak gündeme gelmeye başladı.

        MİLYONER OKULU İLE YÜKSELDİ

        2018 – 2019 yıllarında Milyoner Okulu markasından gelen yoğun talep üzerine Amazon’da satış hakkında bildiklerini bir eğitim paketi haline getiren Canberk, onlarca insana ilk ürününü listelemeyi ve satış yapmayı öğretmiş. 2019 Ekim ayında, Canberk Amerika’nın en büyük ikinci e-ticaret platformu olan Ebay’de satış yapmaya başlıyor. Ortağı Berk Görmüş ile daha ikinci aylarından 1500 dolar üzerinde aylık net kâr yapmaya başlamışlar.

        Bu sıralarda Canberk, Türkiye’de olan bir eksiği gözlemliyor ve bunun üzerine çalışmaya başlıyor. İnsanların stok tutmadan Amerika’da ticaret yapabilecekleri ve dolar kazanabilecekleri bir yöntemin bulunmadığını fark ediyor. Bu sebepten ötürü Ebay platformunda “dropshipping” yani stoksuz ticaret yapmayı insanlara öğretmeye başlıyor.

        Hızla büyüyen takipçi listesine sahip olan Canberk, Amerika’da yaşayan bir Türk genci olarak hedeflerinin peşinden koşmaya devam ediyor.

        Başarılı girişimcilik hikâyelerinin tesadüf olmadığına inanan Canberk, genç yaşta çok çalışmanın ve risk almanın öneminin farkında. Bütün bunların yanı sıra daha fazla deneyim edinebilmek amacı ile Amerika’da büyük bir tekstil firmasının E-Ticarette strateji ve pazarlama danışmanlığını yapmakta. Bu danışmanlığın onun için çok fazla getirisinin olabileceğine inanıyor ve bunun kendisi için büyük bir fırsat ve başlangıç olduğunu düşünüyor.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ