Twitter
20 Ağustos 2018 Pazartesi

9 günlük bayram tatilinde kimi ya memleketine gitti ya da tatil beldesine. Kedi ve köpeklerini yanında götüremeyenler, evcil hayvan otellerini tercih etti. Hal böyle olunca da evcil hayvan otellerinde doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı.

Kediler, köpekler, evlerimizin küçük sakinleri... Ancak gittiğimiz her tatile onları götüremiyoruz. İşte bu ihtiyaçtan dolayı kurulan evcil hayvan otelleri özellikle bayramlarda tercih edilen adres oluyor. Kurban Bayramı tatili öncesinde de evcil hayvan otellerinde doluluk yüzde yüze ulaştı.

Üsküdar'da bulunan kedi oteli de kapasitesini doldurmuş hayvan otellerinden biri... Ancak bu otele isteyen herkes kedisini getiremiyor. Bazı şartlar var. Kedi otelinin sahibi Leyla Poyraz, "Geceliği 50 TL ama bununla birlikte mamasını, kumunu da talep ediyoruz sahiplerinden. Sağlıklı bir hayvan olması gerekiyor, veteriner kontrolünde takipli ve karnesi olan bir ev hayvanı olması gerekiyor" dedi.

Kedilerin birbirlerine alışma süreci çok önemli olduğunu belirten Poyraz, "Ortak alan oyunlarımız var. Sabah 10 ile 5 arası istedikleri gibi oyun alanlarında vakitlerini geçiriyorlar. Bizler de onlarla oyun oynayarak bu zamanı verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Birçogu bir evin bir kedisi dolayısıyla sosyalleşmeleri başka insanlarla ve diğer kedilerle ortak alanı paylaşmayı öğrenmeleri çok önemli" ifadelerini kullandı.

HABER: KÜBRA DEMİR