Twitter
28 Ağustos 2018 Salı

Padişah tahtını kendi evine taşıtan müze müdürünü hatırlayacaksınız... 3'üncü Selim'in Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki tahtını kendi konutuna taşıttığı iddiasıyla gündeme gelmişti Yusuf Benli... Şimdi Konya Müzeler Müdürü ve bu kez de tarihi yapıların tadilatlarındaki harcamalarda usülsüzlük iddialarıyla gündemde... Zafer Samancı'nın özel haberi...

Türkiye, Yusuf Benli ismini ilk kez, 2011 yılında duymuştu. O dönemde Topkapı Sarayı Müze Müdürü'ydü... Sarayda bulunan ve 3. Selim'e ait tahtı, kendi lojmanına taşıttığı iddia edildi. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından görevden alındı.

Yusuf Benli, İstanbul'un ardından Konya'da görevlendirildi. Bu defa da, Mevlana Müzesi'nde bazı kemik ve tarihi çinilerin tuvalette lavabo altlarında kutulara ve limon kasalarına konulması nedeniyle eleştirildi.

Benli, halen Konya Müzeler Müdürü ve ismi başka bir olayla tekrar gündemde... Bu kez, tarihi mekanlarda yapılan kazı ve tadilatlardaki harcamalarda usülsüzlükle suçlanıyor. Tadilatları işin ehli olmayan işçilere yaptırdığı da iddialar arasında... Valiliğin talebiyle bakanlığın Konya'ya gönderdiği iki müfettiş şimdilerde bu iddiaları inceliyor.

ÖZEL HABER:ZAFER SAMANCI