Twitter
18 Mayıs 2018 Cuma

İki farklı kentten geldi haber. Biri 12 diğeri ise 13 yaşındaydı. Kahramanmaraş ve Konya'da iki çocuk, biri futbol oynarken, diğeri de sahaya çıkmaya hazırlanırken kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Fotoğrafı asıldı, sırası çiçeklerle donatıldı. Top oynarken kalp krizi geçiren çocuk, sınıfında yas ve gözyaşlarıyla anıldı. 12 yaşındaki Ömer Faruk Uçar, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Binevler Ortaokulu’nda eğitim görüyordu. Arkadaşlarıyla bahçede top oynadığı sırada kalp krizi geçirdi. Aniden yere yığılan Uçar, hemen hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aynı şekilde kız kardeşi de yine kalp krizinden gitmiş onu öğrenince daha da üzüldük. Tüm okul olarak öğretmenler olarak idare olarak ve öğrenciler aynı şekilde çok üzgünler. Kalp krizinden hayatını kaybeden Uçar'ın sınıfında yas vardı. Arkadaşları sınıf kapısına fotoğrafını astı, sırasını çiçeklerle donattı.

Konya'nın Esentepe Mahallesi'nde de benzer bir acı vardı. Beyşehir Gazi Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi İsmail Semih Kaynak, oynadığı amatör takımının antrenmanı için sahaya çıkmaya hazırlanıyordu. 13 yaşındaki Kaynak, soyunma odası önünde fenalaşarak yere yığıldı. Hastaneye götürülürken 2 kez kalbi duran Kaynak, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.