Twitter
01 Ağustos 2018 Çarşamba

Görüntüler, Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinden... 3 kişi, San Antonio Akvaryumu'na gitti. Şüphelilerden biri, köpekbalığını kuyruğundan tuttu. Diğer ikisi de ıslak bir battaniyeye sardı ve kovaya koydu. Kovayı da bebek arabasının içine yerleştiren hırsızlar, bir süre akvaryum içerisinde dolaştıktan sonra çıkış yaptı. 

Köpekbalığının bulunduğu bebek arabasının su sızdırması üzerine şahıslardan şüphelenildi. Akvaryumun genel müdürü, onları dışarıdaki araçlarına kadar takip etti. Şüphelilerin aracını kontrol etmek istemesi üzerine şüphelilerden ikisi koşarak, biri ise arabayla bölgeden kaçtı. Bunun üzerine yetkililer, kaçan aracın plaka numarasını polise bildirdi. Olayın ardından bir kişi gözaltına alındı. Kimliği açıklanmayan suçlu, suçunu itiraf etti.

Polis Şefi Joseph Salvaggio,bu hırsızlığın sıradan bir hırsızlık olmadığını, hırsızların köpekbalıkları hakkında bilgi sahibi insanlar olduklarını söyledi. Çalınan 1.5 metrelik köpekbalığı, 2-3 saat boyunca su dışında yaşayabilen bir boynuz köpekbalığıydı. 2 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen çalıntı köpekbalığı ise canlı olarak ele geçirildi.