Twitter
Sahte doktor tutuklandı! İfadesinde, "Liseden beri doktor olmak istiyordum" dedi
15 Haziran 2018 Cuma

Televizyon programlarına katılan, üniversitelerde seminerler veren sahte profesör dolandırıcılık suçundan tutuklandı. 

Katıldığı kongrelerde, seminerlerde, hatta televizyon programlarında beyin, sinir ve omurilik cerrahisiyle ilgili bilgiler paylaştı. Kendi iddiasına göre ameliyatlara da girdi. Sahte profesörün oyununu bozan eski ev sahibi oldu.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, sahte profesörü ihbar eden eski ev sahibi oldu. Kendisini Prof. Dr. olarak tanıtan Cüneyt Turan'ı bir televizyon programında gören eski ev sahibi polisi aradı. Cüneyt Turan'ın doktor olmadığını söyledi. İhbar üzerine polis, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu. Cüneyt Turan'ın doktorluk diplomasının olup olmadığı soruldu. Sağlık Müdürlüğü böyle bir kişinin doktor olmadığını belirtti.

Sahte profesör, gözaltına alındı. Lise mezunu olduğu ortaya çıkan sahte doktor ifadesinde, liseden beri doktor olma arzusu içinde olduğunu ancak bunu başaramadığını söyledi. Turan, "Değişik özel işlere atıldım ancak bir süre önce iflas ettim. İflas sürecinde arı balı ile ilgileniyordum. Bununla ilgili çalışmalar yaptım. Sürekli okuyan bir insanım, meraklıyım. Bazı hastalara propolisi gıda takviyesi olarak tavsiye ettim ama maddi kâr sağlamadım. Profesör ünvanını kullandığımı kabul ediyorum. Bunu itibar edinmek için kullandım. Suçsuzum" dedi.

Kendisine başvuran kişilerin röntgenlerini inceleyip, tahlil sonuçlarına bakarak birçok hastaya para karşılığında ilaç yazdığı tespit edildi. Sahte doktor, dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Turan'ın gerçekten ameliyat yapıp yapmadığının belirlenmesi için ilişkili olduğu sağlık kurumlarıyla ilgili araştırma yapılıyor.