Twitter
20 Temmuz 2018 Cuma

Herkesi beyin cerrahı olduğuna inandırdı. Televizyon programlarına çıktı, hatta çok sayıda hastayı tedavi etmeye çalıştı. 13 Haziran'da yakalanan sahte profesör Cüneyt Turan'ın Adnan Oktar'a yönelik teknik takip sırasında tespit edilerek yakalandığı ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre mali polis, Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 TV kanalına konuk olunca polis tarafından takibe alındı. Kendisini 'Beyin sinir ve omurilik cerrahi profesörü olarak tanıtarak Cüneyt Turan'ın Adnan Oktar'a bağlı örgütün üst düzey isimleriyle sık sık telefonda görüştüğü tespit edildi. Polis bu gelişmeler üzerine sözde profesörün geçmişine yönelik incelemelerini derinleştirdi. Bu sayede Cüneyt Turan'ın sahtekarlığı ortaya çıktı ve tutuklandı. 

Öte yandan polis Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturma kapsamında 6 kamyon dolusu eşyaya da incelenmek üzere el koydu. Eşyaların nerdeyse yüzde 60'ının tarihi eser niteliğinde olduğu öğrenildi. Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evinde bulunan ve paha biçilemeyen tarihi Tevrat ise müzeye teslim edildi.