Twitter

Sena Alkan

Para Gündem Hafta içi her gün
Para Gündem - 10 Eylül 2020 (NATO’daki kritik Doğu Akdeniz toplantısından ne karar çıkar?)
12 Eylül 2020 Cumartesi Süre: 02:40:56

Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı ve Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

- Maskeyi doğru kullanıyor muyuz? Aşı çalışmaları ne aşamada? Okullar nasıl açılacak? Piyasalarda son durum ne? NATO’daki kritik Doğu Akdeniz toplantısından ne karar çıkar, kriz nasıl aşılacak? Bugün dünyayı neler bekliyor?

- Koronavirüs tedbirleri sıkılaşacak mı? Toplu taşımada koronavirüs sınırlamasının ardından yoğunluklar nasıl önlenecek? Koronavirüs cezaları ne olacak? Testler ne kadar güvenilir? Sağlıkçılar bu süreçte ne istiyor? Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne? Kısıtlamalar geri mi gelecek? Normalleşmeyi yanlış mı anladık? Dünya kısıtlamalara geri mi dönecek? Aşı ne zaman hazır olacak? İllere göre kısıtlamalar gelir mi? Uzaktan eğitim mi, okulda eğitim mi? Koronavirüs gölgesinde eğitim nasıl olacak? Yeni tedbirler alınacak mı?

- Vatandaş nelere çözüm bekliyor? Vatandaşın siyasetten beklentisi ne? İttifaklar genişler mi? Neden şimdiden 2023 adayları tartışılıyor?