Twitter

Sena Alkan

Para Gündem Hafta içi her gün
Para Gündem - 11 Eylül 2020 (Doğu Akdeniz gerilimi masada mı, sahada mı sonlandırılacak?)
13 Eylül 2020 Pazar Süre: 02:48:13

Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Baydur, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ve Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

- Aşı çalışmaları ne durumda? Toplu taşımada araç yeterli mi? Yeni önlemler gelir mi? Heybeliada’daki sanatoryum ne olacak? Piyasalarda son durum ne? Bitcoin’de son durum ne? Siyasette neler tartışılıyor? Ekonomide beklenti ne? Ekonomide hangi adımlar atılmalı?

- Vaka artışının önüne nasıl geçilecek? Testler ne kadar güvenilir? Yeniden sokak kısıtlaması olur mu? Tedbirler ne kadar yeterli? Sağlıkçılar için neler yapılmalı? Koronavirüs cezalar ne olacak? Sağlık kurallarına neden uyulmuyor? Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne? Ankara’da vaka sayısı neden artıyor? Sağlık çalışanları nasıl korunacak? Salgın döneminde nasıl çalışıyorlar, ne istiyorlar? Tedbirlere yenileri eklenecek mi? Sokak ve seyahat kısıtlaması gündeme gelir mi? Uzaktan eğitim mi, okulda eğitim mi? Okullar nasıl açılacak? İstihdamı korumak için ne yapılmalı?

- Macron Yunanistan’ı neden kullanıyor? Fransa’nın Doğu Akdeniz planı ne? Macron neden Türkiye’ye düşmanlık yapıyor? Fransa bu cesareti nereden alıyor? Neden sürekli yaptırım tehdidi ortaya atılıyor? Doğu Akdeniz gerilimi masada mı, sahada mı sonlandırılacak? Macron, neden Türkiye’yi hedef alıyor? Fransa, Türkiye’den ne istiyor? Yunanistan neden masadan kaçıyor?