Twitter
Burası Haftasonu - 17 Mayıs 2020 (2020 neden bu kadar zor bir yıl? Astrolog Şebnem Ekşib anlatıyor)
17 Mayıs 2020 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Mayıs’ta Temmuz sıcağının nedeni ne? Bu kadar sıcak hava ne kadar riskli? Sıcaklarda klimasız durmak mümkün mü? Salgın sürecinin doğaya etkisi ne? Sıcak hava dalgası ne zaman biter? İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya anlatıyor.

Kadın Hekimlere Destek Platformu KAHEV kimler için, ne yapıyor? Vefat eden doktorların çocuklarına nasıl yardım yapılıyor? KAHEV Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tülin Pınar Eser, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Gökyüzünde yıldızlar ne diyor? Bu yaz nasıl olacak? Bu hafta hangi burcu ne bekliyor? 2020 neden bu kadar zor bir yıl? Dünyayı küresel kriz mi vuracak? ABD ekonomisi çökecek mi? Gökyüzü hangi burçlara ne diyor? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Vedik Astrolog Şebnem Ekşib anlatıyor.

Maskeyle spor öldürür mü? Maskeyle yürüyüşler riskli mi? İyileşen hastalar spor yapabilir mi? Salgında kalp hastalığı artar mı? Kronik hastalar hastaneye gitsin mi? Kawasaki mi, gizemli hastalık mı? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Bilimsel araştırma imkanı artar mı? Aşı çalışmaları hızlanabilir mi? Salgında ikinci dalga önlenemez mi? Koronavirüs kan grubu seçer mi? Kovid-19 nasıl tedavi ediliyor? Destek tedaviler işe yarıyor mu? Salgında algı operasyonları var mı? Oylum Talu, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel ile konuşuyor.