Twitter
30 Mart 2020 Pazartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda…

Fransa’da hükümet koronavirüse karşı ne tür önlemler alıyor? Fransızların psikolojisi nasıl? Korona ile yaşamak artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Fransızlar buna alışabildi mi? İşin bir de ekonomik boyutu var. Macron halkı rahatlatmak için nasıl bir çalışma yapıyor? Fransızlar ne talep ediyor? Paris’te yaşayan Sosyolog Deniz Bağrıaçık anlattı.

Avusturya’da hükümet koronavirüse karşı ne tür önlemler alıyor? Avusturya’da koronavirüs ile nasıl mücadele ediliyor? Viyana’da mücadelenin psikolojik boyutu ne durumda? Avusturya hükümetinde durum ne? Ekonomiyi korumak için işletmelere destek paketleri gündemde mi? Viyana’da yaşayan öğrenci Derin Erenoğlu anlattı.

KÜRESEL KRİZ NASIL YÖNETİLMELİ?

Koronavirüs salgını aslında ekonomiyi mi vurdu? Sokağa çıkma yasakları, karantinalar ve daha birçok tedbir alınıyor; bu tedbirler ekonomiyi nasıl etkiliyor? Bu küresel ekonomik durgunluğun sonuçları ne olur? Bu süreçten nasıl çıkılacak? Bu durumdan hangi ülkeler zararlı çıkacak, hangi ülkeler durumu iyi yönetti? Küresel ekonomiye korona darbesi mi? Salgın sonrası küresel kriz mi? Küresel kriz nasıl yönetilmeli? Korona teşvik paketleri yeterli mi? Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi/Ekonomist Prof. Dr. Ege Yazgan ve Işık Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Teker anlattı.

KORONA KALBİMİZDEN Mİ VURUYOR?

Koronavirüs neden daha çok kalp hastalarını etkiliyor? Korona genetik kayırır mı? Besinler koronayı yener mi? Koronaya karşı nasıl beslenilmeli? Koronavirüs bize neler öğretti? Koronavirüs aşısı işe yarar mı? Virüsler nasıl mutasyona uğrar? Koronayla savaş nasıl olmalı? Korona nasıl tedavi ediliyor? Sosyal izolasyonda neden şart? Fitoterapi koronayı bitirir mi? Kalp damar mı korona mı ölümcül? Gençlerde gerçekten risk yok mu? Kalp, tansiyon ilaçları riskli mi? Çin koronayı nasıl durdurdu? Zencefil, zerdaçal zararlı mı? Koronayla ilgili ne doğru ne yanlış? Korona akciğeri nasıl tahrip ediyor? Koronayı test mi akciğer mi belirler? Koronadan ne zaman kurtulacağız? İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı/ Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş anlattı.

2020 İÇİN “YIKIM YILI” DEMİŞTİ…

Astrolog Dinçer Güner, bugünlerde yaşadığımız pandemi paniğini daha yılbaşında, Fatih Altaylı ile Teke Tek Özel programında anlatmıştı, “2020 eskinin yıkılma dönemi” demişti. “Mart’ta panik olacak” ifadelerini kullanmıştı; “Artık geriye dönüş yoktur. Düzen tamamen yıkılır ve yok olur” diyor. 2020 yılı bizden ne istiyor? Bu olumsuzluklar sürecek mi? 2020’de bundan sonra ne olacak?