Twitter
Burası Haftasonu - 5 Eylül 2020 (Türkiye'de gerçek vaka sayısı kaç, salgında yeni tedbirler alınmalı mı?)
06 Eylül 2020 Pazar

Oylum Talu ile Burası Haftasonu alanında uzman konuklar ve ünlü isimlerle gündemin içinden gelişmeleri ekranlarınıza getirmeye devam ediyor.

Uzaktan eğitim nasıl olacak? Çocuklar EBA TV'ye ulaşabiliyor mu? EBA TV nasıl geliştirilebilir? Evde eğitim başarısı için ne yapılmalı? Eğitimci Ayhan Korkmaz anlatıyor.

Koronavirüs aşısı ne zaman çıkar? Salgında aşı savaşları mı başladı? Rus aşısı neden güven vermiyor? Ankara yeni Wuhan mı? Vaka sayıları neden artıyor? Grip mi koronavirüs mü, nasıl anlayacağız? Virüs mutasyona uğradı mı? Virüsün mutasyonu nasıl anlaşılacak? Salgında yeni tedbirler alınmalı mı? Türkiye'de gerçek vaka sayısı kaç? Salgında ikinci dalga mı, tsunami mi? Koronavirüs ile yaşamaya alışılır mı? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Haköksüz anlatıyor.

Şehr-i İstanbul'un yer altı sırları neler? İstanbul'un sarnıçları nasıl yapıldı, nasıl korundu? İstanbul'un sarnıçlarının öyküsü ne? İstanbul'un altındaki kadim miras ne anlatıyor? Nur-u Osmaniye'nin altında ne var? Yer altı suları nasıl toplanıp depolanıyordu? Yedi tepenin yapılarının altında ne var? İstanbul'un yer altı efsaneleri neler? İstanbul'un eşsiz yapıları ve sırları neler? Anemas Zindanı, Mangana Sarayı ve Yedikule Surları'nın hikayesi ne? Tarihi objeler nasıl korunuyor? İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürü Olcay Aydemir ve Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz anlatıyor.