Twitter
20 Mart 2020 Cuma

Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın ölüm nedeninin korona olduğu sonradan ortaya çıktı. Diğer yanda ise koronavirüs ile mücadelede yeni adımlar atıldı. Bütün dünya sadece yine sadece virüsü konuştu. Öte yandan tüm dünya, virüse karşı ilaç ve aşı geliştirmek için uğraşıyor. Çin'den bu konuda haberler geldi, ancak hepimiz gözümüzü Küba'ya diktik. Çünkü Küba'nın koronaya bir çare geliştirdiği söyleniyor.

Koronavirüs nasıl durdurulacak? Koronavirüs testi yetersiz mi? Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman koronavirüste vaka sayısı tartışmasını değerlendirdi.

Ekonomik önlemler yeterli mi? Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken anlattı.

Koronavirüsten nasıl korunacağız? İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı/Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral anlattı.

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse iyi gelen ilaç var dedi, isim bile verdi. O ilaç hemen kullanılacak durumda mı? Washington'dan ayrıntıları Voice of America Türkçe Muhabiri Mehtap Çolak Yılmaz aktardı.

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Koronavirüsün aşı ve tedavisi var mı? Üsküdar Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü/Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül anlattı.

Küba koronavirüs mücadelesinde önemli adımlar atıyor. Tedavide kullanılan bir ilaç var. Aşıda ilerleme var mı?  Küba'dan son durumu Fidel Abel Tapanes Daniel anlattı.

Hangi ilaçlar virüsü tetikliyor? Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta anlattı. 

Uzaktan eğitim nasıl olacak? Uzaktan eğitimde sınav nasıl olur? Eğitim Reformu Girişimi Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık anlattı.