Twitter
Gece Raporu - 21 Mayıs 2020 (Siyasette tansiyon neden yükseldi, kutuplaşmayı kim körüklüyor?)
22 Mayıs 2020 Cuma

Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

Siyaset ve tartışmalar gittikçe hararetleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın CHP'yi sokağa çekmeye çalıştığını öne sürüyor. Bu hararetin çıkış noktası ittifak tartışmaları oldu. Çünkü CHP, İYİ Parti’ye verdiği destek gibi, gerekirse Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerine de destek vereceğini söyledi. Bu durumu milletvekili transferi olarak değerlendirenler de var. Hatta siyasi partiler yasasında değişiklik bile gündeme geldi.

Siyasette ittifak tartışması, siyasette gizli ittifak tartışması, siyasette kutuplaşma tartışması, “ödünç milletvekili” tartışması, siyasette yüzde 50+1 tartışması, siyasete kırmızı çizgi etkisi, siyasette “HDP” tartışması, camilerden müzik yayınına soruşturma… Sıcak siyasetin gündeminde neler var? Salgının siyasete etkisi ne olur? Siyasette tansiyon neden yükseldi? Kutuplaşmayı kim körüklüyor? Erken seçim olur mu? Siyasette yeni ittifak olur mu?  Yeni partiler kimlerden oy alır? Seçim barajı düşürülür mü? Siyasette kim kimden oy alıyor? Siyasi partiler yasası değişiyor mu?

Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, Gazeteci Gürkan Hacır, A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Akademisyen Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ile siyasetin gittikçe yükselen ateşini konuştu.