Twitter
Gece Raporu - 26 Mart 2020 (Koronavirüs nasıl yenilecek; virüse iyi gelen ilaç var mı?)
27 Mart 2020 Cuma

Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

Koronavirüse bağlı ölü sayısı küresel çapta artık binlerle artıyor. Türkiye’de de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75’e çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada  bin 196 yeni tanı konulduğunu, toplam vaka sayısının 3 bin 629’a ulaştığını söyledi.

Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs nasıl yayılıyor? Koronavirüs testi güvenilir mi? Koronavirüs nasıl anlaşılır? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi/Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sedat Altın anlattı.

Koronavirüs ile sosyal mücadele nasıl olur? “Hayat eve sığar”, “Evde hayat var” ve “Evinde kal Türkiye” kampanyalarının amacı ne? Sanatçı Yılmaz Erdoğan koronavirüs ile mücadelenin sosyal boyutunu anlattı.

Koronavirüsü nasıl yeneceğiz? Koronavirüs nasıl bulaşıyor? Koronavirüs önlemleri yeterli mi? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi/Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı anlattı.

Koronavirüs için ilaç çalışmaları hangi aşamada? Koronavirüs mücadelesi yeterli mi? Koronavirüs nasıl yenilecek? Virüse iyi gelen ilaç var mı? Koronavirüs ile mücadelede bağışıklık sisteminin etkisi ne? Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz anlattı.

Koronavirüs ile sosyal mücadele nasıl olur? Türkiye’nin önlemleri yeterli mi? Koronavirüse karşı ne yapmalı? Özel hastanelerde korona fırsatçılığı yapılıyor mu? Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek anlattı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop tanı kiti tartışmasını değerlendirdi.

Koronavirüsün yeni merkez üssü ABD! ABD’de korkutan koronavirüs senaryoları neler? Koronavirüs ülke ekonomisini ve işsizlik oranını nasıl etkiler? Habertürk Yazarı Oray Eğin anlattı.