Twitter
Hayatın İçinden - 13 Temmuz 2019 (Sedat Anar, Fevzi Beyunca, Florans Atlantis, Süreyya Ülkü Güler)
16 Temmuz 2019 Salı

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor. Satır arasında kalan ve iz bırakan hikayeleri, tanıkların gözünden ekrana taşıyor.

1) Halfeti'nin küçük bir köyünde dünyaya geldi, müzisyenlik macerası onu Ankara'ya sürükledi. Sonra santurun büyülü sesini keşfetti; o sesin peşinden İran'a gitti. 8 yıl sokaklarda da müzik yapan Sedat Anar, santurun büyülü sesini, ailesiyle birlikte sokaktan sahnelere uzanan hikayesini Hayatın İçinden'e anlattı.

2) Bir yandan zihinsel ve bedensel engelli 12 yaşında bir çocuk, diğer yandan onun mutluluğu için çalışan fedakar bir baba. Şanlıurfalı işçi Fevzi Beyunca bisiklete binmek isteyen engelli kızı için imkansız denileni başardı. 2 bisikleti birleştirdi tandem yaptı. Fevzi Beyunca’nın yokluk içinde bir baba olarak kızına ve diğer çocuklarına yönelik sevgisi ve fedakarlığı aynı zamanda büyük bir saygıyı da hakediyor.

3) Florans Atlantis... 21 yıl önce İran’dan Türkiye’ye okumak için geldi. O günlerde gözüne en çok çarpan ve merak ettiği Mustafa Kemal Atatürk oldu. Atatürk’ün hayatını okumaya ve araştırmaya başladı. Okudukça Atatürk’e olan ilgisi de sevgisi de arttı ve Atatürk’ün resimlerini yapmaya başladı. İranlı Ressam Florans Atlantis, Atatürk’e duyduğu ve onlarca resmine aktardığı sevgisini Hayatın İçinden’e anlattı.

4) Down sendromlu kızına ve onun gibi çocuklara hayatını adayan öğretmen Süreyya Ülkü Güler, sessiz sedasız örnek gösterilecek bir iyilik hikayesi yazdı. Süreyya Öğretmen'in iyilik dolu, güleryüzlü hikayesi Hayatın İçinden'de...