Twitter
23 Şubat 2020 Pazar

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

1) Halit Ayar 23 yaşındaydı. Hayali olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okudu. Gerçekleştireceği daha çok hayali vardı. Arkadaşlarıyla gittiği Beyoğlu’nda kendilerinden para isteyen iki kişinin bıçaklı saldırısında hayatını kaybetti. O gece Halit’in üzerinde sadece 50 lira vardı. Annesi olayın yaşandığı o gece neden huzursuzdu? Acı haberi telefonla öğrenen polis baba ne yaptı? Halit’in ailesi, o kara geceyi ve evlatlarını Hayatın İçinden’e anlattı.

2) 65 yıllık tarihiyle Beyoğlu'nun simgeleşen dükkanıydı... Yüzlerce müzisyenin kapısından amatör olarak girip, profesyonel olarak çıktığı adeta bir müzik okuluydu. Ancak İstiklal'deki pek çok dükkan gibi ayakta duramadı. İstiklal Caddesi’nin en sonundaki Lale Plak kepenk indirdi. 65 yıllık bir birikim ve bir müzik dükkanından çok daha fazlası olan Lale Plak ve bıraktığı hatıralar Hayatın İçinden'de.

3) Çocukluk yıllarında fark ettiği fırsat eşitsizliği Mine Ekinci'nin başka hayatlara dokunmasına neden oldu. "Değişim öğretmenlerden başlar" dedi.  Kolları sıvayıp yıllarca köy okullarındaki öğretmenler için çalışmalar düzenledi. En sonunda kurduğu Köy Okullarında Değişim Ağı Derneği ile hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin hayatını değiştirdi. Yaptığı bu gönüllülük hareketi kısa sürede büyüdü. Şimdi ise çalışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı da destek veriyor. Mine Ekinci, onlarca kişinin yüzünü güldürmeyi sağlayan derneğini Hayatın İçinden'e anlattı.