Twitter
24 Kasım 2019 Pazar

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

1) Radikal teröristler 2008 yılında Hindistan’ın Mumbai kentinde eş zamanlı saldırılar yaptı. Teröristlerin baskın yaptığı otelde bir Türk avukat da vardı. 164 kişi öldü, 300’den fazla kişi de yaralandı. Yasemin Erden o saldırıdan kurtulanlar arasındaydı. Genç avukat, 43 saat rehin kaldığı saldırıda hayatta kalabilmek için ne yaptı? Yasemin Erden’in hangi sözü gazetelere manşet oldu. Avukat Yasemin Erden yaşadıklarını Hayatın İçinden’e anlatıyor.

2) Türkçe yazılan ilk rap şarkı... Almanya’da yaşayan Türk gençlerin kurduğu grubun çıkardığı albüm rap dünyasını kasıp kavurdu, albümleri yüz binlerce sattı. Almanya’nın Berlin kentinde doğan Cartel, hem Almanya’da hem de Türkiye’de çok sevildi. Türkçe rap’in ağabeyi olarak görülen Cartel’in kurucu üyelerinden Erci Ergün, Türkçe rap’in hikayesini Hayatın İçinden’e anlatıyor.

3) Mimari dokusu ve tarihi kalıntılarıyla tam bir açık hava müzesidir Mardin. Tarihi Mardin taş evleri ise başka bir güzellik katıyor kente. Mehmet Demirtaş da işte o evlere hayat verenlerden biri. Demirtaş, günümüzde nadir kalan taş ustalarından. Tüm hayatını verdiği mesleğinde yavaş yavaş sona gelse de taş ustalığını bırakmak istemiyor. Taş ustalığı yok olmasın diyen Mehmet Demirtaş, bir kültürü yaşatan mesleğini Hayatın İçinden’de anlatıyor.