Twitter
Hayatın İçinden - 25 Mayıs 2019 (Mısra Öz, Keiko Torioge, Melih Ziya Sezer, Yeldeğirmeni Mahallesi)
27 Mayıs 2019 Pazartesi

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor. Satır arasında kalan ve iz bırakan hikayeleri, tanıkların gözünden ekrana taşıyor.

1) 8 Temmuz 2018 günü Çorlu’da raydan çıkan tren 25 can aldı. Ardında acılı anneler, babalar, kardeşler, eşler bıraktı. İşte onlardan biri de anne Mısra Öz. O, Çorlu tren kazasından önce sadece bir anneydi, şimdi ise oğlu ve diğer 24 can için mücadele veren bir ses oldu. Mısra Öz, yüzlerce kişinin hayatında dönüm noktası olan Çorlu tren kazasını ve sonrasında yaşananları Hayatın İçinden’e anlatıyor.

2) Japonya’nın kuzeyindeki en uç noktalardan birinde doğdu. Kendisini olduğu gibi kabul edecek bir ülkede yaşamaktan yanaydı. Yolu da kalbi de İstanbul’a düştü. Çalıştı, çabaladı, İstanbul’da okudu, avukat oldu. Şimdi sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin tek Japon avukatı olarak çalışıyor. Keiko Torioge, kendi hikayesini Hayatın İçinden’e anlatıyor.

3) Tam 69 yıldır hazırladığı ilaç terkipleriyle Moda'daki tarihi eczaneden şifa dağıtıyor. Üstelik yanında ne kalfası var, ne de çırağı... 87 yaşında ama gece nöbetlerini hiç aksatmıyor. İstanbul'un en eski eczacısı Melih Ziya Sezer'den bahsediyoruz. Modalıların terkipçi 'Melih Abisi', Melih Ziya Sezer'in herkes için altın değerinde tavsiyelerini Hayatın İçinden’e anlatıyor.

4) İstanbul'un geçmişi de kültürü de gerçek bir hazinedir... İstanbul aslında; birbirinden farklı kimlik, inançlara sahip insanların birlikte yaşayarak yarattığı bir hazinenin hikayesidir... İstanbul'un her köşesi gibi, Yeldeğirmeni Mahallesi de her şeye rağmen 150 yıl önce Yahudilerin, Türkler, Rumlar ve Ermeniler ile birlikte yazdığı güzel hikayeyi günümüze taşıyor. İstanbul’a kalan Yahudi mirası Yeldeğirmeni Mahallesi’nin hikayesi Hayatın İçinden’de anlatılıyor.