Twitter
Para Gündem - 15 Eylül 2020 (Türkiye-Yunanistan diyalog kurabilecek mi, gerilim çatışmaya varır mı?)
16 Eylül 2020 Çarşamba

Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ufuk Uras ve Gazeteci Metehan Demir ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

- Yunanistan masaya oturacak mı? Türkiye-Yunanistan diyalog kurabilecek mi? Gerilim çatışmaya varır mı? Yunanistan'ı kimler destekliyor? Destekçilerin bölgedeki amacı ne, Türkiye ne yapacak? Diplomasi masasında ne var? Yunanistan ne istiyor, Türkiye ne diyor? Türkiye neden yalnızlaştırılıyor? Fransa bölgede ne yapmak istiyor? Macron'un amacı ne, neden Türkiye düşmanlığı yapıyor? Yunanistan neden diyalogdan kaçıyor? Yunan ordusu neden silahlanıyor? Türkiye için bölgedeki riskler ne?

- Libya'da süreç nasıl işleyecek? Suriye'de süreç nasıl işleyecek? 

- Dünya koronavirüsü nasıl yenecek? Vaka sayısı neden artıyor? Vaka artışı nasıl durdurulacak? Bütün şehirlerde mesai düzenlemesi yapılacak mı? Tedbirler daha da artırılmalı mı? Çin nasıl iyileşti, dünya neden yine kötüye gidiyor? Dünyada aşı savaşı mı başladı? Açıklamalar piyasaları nasıl etkiliyor? Salgının başında uygulanan kısıtlamalar geri gelir mi?

- Uyuşturucu ile mücadele ne aşamada? Uyuşturucu kullanma yaşı düşüyor mu?

- CHP'de Atatürk tartışması... Canan Kaftancıoğlu ne demek istedi, parti yönetimi ne düşünüyor?