Twitter
Para Gündem - 30 Temmuz 2020 (Koronavirüsün dünya ekonomisine etkisi ne?)
30 Temmuz 2020 Perşembe

Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İletişim Bilimci Dr. Ali Haydar Fırat ve İletişim Uzmanı/Yazar Ali Saydam ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

- Bugün dünyayı neler bekliyor? ABD'de seçimi kim kazanır? Türkiye-ABD ilişkileri ne durumda? Doğu Akdeniz'de ne yapılıyor?

- Sosyal medya yasası tartışması... Sosyal ağ sağlayıcıları ne yapacak, yasa için ne deniyor? Muhalefet yasaya neden karşı çıkıyor, ne istiyor? "Unutulma hakkı" nedir, kimler kullanabilecek?

- Siyasette neler tartışılıyor? CHP'de ne oluyor? Canan Kaftancıoğlu'nun açıklaması nasıl yorumlanıyor? CHP hangi konular üzerinde çalışıyor? İttifaklar nasıl hareket edecek? Yeni ittifaklar oluşturulur mu? Terörle mücadele ne aşamada? - Koronavirüs gölgesinde bayram... Kurban Bayramı'nı nasıl geçireceğiz? İkinci dalga riski var mı?

- Koronavirüsün dünya ekonomisine etkisi ne? Korona ile birlikte dünyada en büyük sorun işsizlik mi? Üretim ve istihdamda ne yapılmalı? Ekonomide beklenti ne? Dolar ve altının seyri ne olur? Dünya ekonomisi alarm mı veriyor? Ekonomide ne yapılmalı, salgın süreci nasıl atlatılacak? Korona turizmi nasıl etkiledi?