Twitter
Yolun Başındayken - 11 Ağustos 2020 (Üniversite adayları seçimini neye göre ve nasıl yapmalı?)
12 Ağustos 2020 Çarşamba

Eğitim gündeminin merak edilenleri yanıt buluyor; Dr. Görkem İldaş'ın hazırlayıp sunduğu Yolun Başındayken, ailelere ve öğrencilere rehberlik ediyor.

Tercih sürecinde sona doğru... Üniversite adayları için süre 14 Ağustos'ta doluyor.

Kovid-19 salgını özel yetenek sınavlarını etkileyecek mi? Koronavirüs süreci eğitimde neleri değiştirdi? Drama ve oyunculuk bölümünde eğitimin içeriği nasıl? Geleceğin sanatçıları nasıl bir eğitimle yetişiyor? Güzel sanatlar seçiminde ailenin rolü ne olmalı? İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Birkiye anlatıyor.

Diş hekimliği kontenjanlarındaki artışın sebebi ne? Yeni dönemde eğitim yüz yüze mi, uzaktan mı yapılacak? Üniversitede 'harmanlanmış' eğitim nasıl uygulanacak? Diş hekimliğinde uzmanlık alanları nelerdir? Diş hekiminin olmazsa olmazları nelerdir? Diş hekimi adaylarını nasıl bir eğitim bekliyor? Kimler diş hekimliği bölümünü tercih etmeli? İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tosun Tosun anlatıyor.

İktisadi ve idari bilimler fakültesini kimler seçmeli? Hangi bölümlerde, nasıl bir eğitim veriliyor? Üniversite öğrencileri nasıl 'dünya vatandaşı' olmalı? Siyaset ve uluslararası ilişkilerde Fransızca'nın önemi ne? Üniversitede disiplinlerarası çalışmanın önemi ne?Üniversitede 'girişimcilik' nasıl desteklenmeli? Üniversite adayları seçimini neye göre ve nasıl yapmalı? Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Arıkboğa ve Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyasal Bilgiler ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Bayındır anlatıyor.

Üniversite eğitiminde uygulama alanlarının önemi ne? Üniversitede kültürel etkileşim nasıl sağlanmalı? Kovid-19 salgını üniversite eğitiminde neleri değiştirdi? Öğrenciler nasıl bir eğitimle hayata hazırlanıyor? Burs imkanları adayların tercihini nasıl etkileyecek? Adaylar iş bulma kaygısıyla mı üniversite seçiyor? Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Kırmızı anlatıyor.