Twitter
Almanya Futbol Federasyonu Başkanı'ndan Mesut Özil itirafı
26 Temmuz 2018 Perşembe

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı'ndan Mesut Özil itirafı geldi. Başkan Reynhard Grindel, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığı açıklayan Mesut Özil ile ilgili bazı konularda hatalı olduğunu söyledi.

Mesut Özil'İn ırkçılık gerekçesiyle milli takımı bırakmasının yankıları devam ederken Alman futbolunun en üst düzeyinden açıklama geldi. Bırakma kararı sonrası Özil'i eleştiren federasyon başkanı Reinhard Grindel hatalı olduğunu kabul eden bir itirafta bulundu, "Kişisel eleştirimin beni vurduğunu açıkça itiraf ediyorum" dedi.

4 dünya şampiyonlu Almanya'nın 1938 yılında beri ilk kez grup aşamasında elenmesi sonrası federasyon başkanı, milli takımın Dünya Kupası'ndaki sportif performansının birçok şeyin sorgulanmasına yol açtığını belirtti. Grindel, "Elbette bu süre boyunca daha iyi ne yapabilirim diye kendime de soruyorum. Kişisel eleştirimin beni vurduğunu açıkça itiraf ediyorum. Daha da ötesi, meslektaşlarımın, tabandaki birçok gönüllünün ve DFB'deki personelin ırkçılıkla ilişkilendirilmesine üzülüyorum ifadelerini kullandı.

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafı eleştirdiğini hatırlatan Grindel, "Bunun ırkçı sloganlar çağrıştırılarak istismar edilmesinden dolayı çok üzgünüm" görüşünü paylaştı. Grindel, "Başkan ve bir insan olarak, federasyon olarak açık bir şekilde herhangi bir ırkçılığın dayanılmaz, kabul edilemez ve tahammül edilemez olduğunu söylemeliydim. Bu Jerome Boateng için, Mesut Özil için ve göçmenlik geçmişine sahip tüm oyuncular için geçerliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Amatör ve profesyonel sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdiğine atıfta bulunan Grindel, bundan sonra toplumda devam eden uyum tartışmasını derinlemesine ele alacaklarını, tekrar sportif başarının kazanılması için gerekli çalışmaların hızla yapılacağını ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliğinin kazanılmasının ortak bir hedef olduğunu kaydetti.