Twitter
28 Haziran 2018 Perşembe

2018 Dünya Kupası'nın şu ana dek en büyük sürprizi gruplarda gerçekleşti. Güney Kore'ye 2-0 yenilen son şampiyon Almanya, grup sonuncusu olarak turnuvaya veda etti.

Rusya'ya son dünya şampiyonu olarak giden Almanya evine erken döndü. Panzerler, F Grubu'nda kazanması halinde gruptan çıkacağı maçta Güney Kore'ye 2-0 yenildi. Asya temsilcisine tarihi galibiyeti getiren golleri 90 artı 3'de Kim Young-won, 90 artı 6'da Son attı. 3 puanda kalan Almanya böylece grup sonuncusu olarak Dünya Kupası'na veda etti. 80 yıl sonra sonra Dünya Kupası'nda son 16'ya kalamayan Almanya'da maç sonunda büyük şok vardı.

Teknik direktör Löw yenilgi sonrası, "Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Çok üst sınıf bir oyun ortaya koyamadık. Bugün de pozisyon bulduk ancak hiçbiri işe yaramadı. Biz genelde finallere kadar giden bir takımız ama bizden bekleneni veremedik. Bunun bir yenilgi olduğunu kabul etmek zorundayız. Tur atlamayı hak etmedik. Kendimi sorgulamam lazım, sorumluluk bende ve bunu üstleniyorum. Çok derin bir üzüntü yaşıyorum" dedi.

Futbolculardan Mats Hummels, sosyal medya hesabında, "Gerçekten iyi oynadığımız son maç 2017 sonbaharındaydı. Bu, biraz uzak bir tarih" ifadesini kulandı. F Grubu'nun diğer maçında İsveç, Meksika'yı Augustinsson, Granqvist ve Alvarez'in kendi kalesine attığı gollerle 3-0 yendi. Bu sonuçların ardından 6 puanlı iki takımdan İsveç lider, Meksika ise ikinci olarak son 16'ya kaldı.