Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TYT de değişiklik

        YÖK, bu yıl ilk kezuygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda(YKS) 29 gün içindeikinci kez değişiklik yaptığını duyurdu. İlk açıklamadapuan hesaplamasıile alan testlerinin adı veiçeriğini değiştiren YÖK,bu kez de tüm adaylarıngirmek zorunda olduğuTemel Yeterlilik Testi’ne(TYT) iki test daha ekledi,soru sayısını artırdı, tekgünde iki oturumda yapılacak YKS oturumları arasınabir gün ara koydu.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, YÖK’ün önceki geceduyurduğu değişikliklerşöyle:

        40 SORU DAHA: 40Türkçe, 40 Temel Matematikolmak üzere toplam80 sorudan oluşan TemelYeterlilik Testi’ne iki test daha eklendi. 40 Türkçesorusuna 20’şer Sosyal(Coğrafya, Din Kültürüve Ahlak Bilgisi, Felsefe,Tarih) ve Fen Bilimleri (Biyoloji, Fizik, Kimya)sorusu da eklendi. TYTsoru sayısı da 120 oldu.Süresi de 135 dakikayaçıktı.

        REKLAM

        YGS’DEN 40 EKSİKOLDU: Bu haliyle TYTdeğişip 40 soru eksikleYGS’ye döndü. YGS’ninSosyal Bilimler Testi’nde12 coğrafya sorusu TYT’de5’e, 8 felsefe sorusu 5’e, 15tarih sorusu 5’e indi. DinKültürü ve Ahlak Bilgisisoruları YGS’de olduğu gibi 5 tane olarak kaldı.Fen Bilimleri’ne gelince,burada da YGS’deki 13 biyoloji sorusu 6’ya, 14fizik sorusu 7’ye, 13 kimyasorusu da 7’ye düştü.YGS’de 160 olan sorusayısı TYT’de 120 oldu.

        SINAV 2 GÜNDE:Sabah ve öğleden sonrayapılacak YKS’de oturumlarabir gün ara verildi.Temel Yeterlilik Testi 23Haziran 2018 Cumartesigünü sabah, ikinci oturum24 Haziran 2018 Pazargünü sabah yapılacak. Dilsınavı ise 24 Haziran 2018Pazar günü öğleden sonragerçekleştirilecek.

        DİL SINAVI: 80 sorulukdil sınavında değişiklikyok.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ