Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Opera-Bale Üç Silahsor İstanbul'da
        1

        Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 2010 yılında Türkiye prömiyerini yapan Üç Silahşor balesi önceki akşam İstanbul'da ilk kez sanatseverlerle buluştu. Müziği 19. yüzyılın en önemli opera bestecisi Giuseppe Verdi tarafından bestelenen Alexandre Dumas'nın bu ölümsüz eser Armağan Davran ile Volkan Ersoy tarafından yeni bir anlayış kareografiyle sahneye taşınıyor.

        2

        "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için!.." felsefesiyle birbirlerinden hiç ayrılmayan Krallık Muhafız Birliği silahşorları Athos Prothos ve Aramis ile sonradan aralarına katılan d'Artagnan'ın maceralarını 2 perdelik muhteşem bir bale gösterisi seyircilyerin büyük beğenisini topladı.

        3

        d'Artagnan'da Erhan Güzel, Athos'ta Batur Ülkü, Prothos'ta Oliver Spence, Aramis'te Nuri Arkan, Constance'ta Büşra Ay, Lord Buckhingam'da Olcay Tunçeli, Karliçe'de Gisem Atik Tunçay, Milady'da Melike Koper ile Rochefort'ta Ömer Erenlermuhteşem performanslarıyla seyirciyi büyüledi.

        4

        Eserin müzik düzenlemesin yapan, orkestrayı yöneten Bujor Hoinic ve orkestrasının kusursuz müziğiyle damga vurduğu ve Paha Biçilemez İstanbul projesi kapsamında gerçekleşen prömiyeride Mastercard kart sahipleri gösteriyi özel localarda izleyip daha sonra düzenlenen kokteylde sanatçılarla bir araya geldi.

        5

        Türkiye ve Azerbaycan Pazarlama Direktörü Ceren Türkben Kaya, Mastercard, Paha Biçilemez İstanbul projesi kapsamında2013'ten bu yana sanata önemli destekler verdikleri belirtip ekledi: "İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İKSV, İstanbul Modern destek verdiğimiz kurumlar arasında yer alıyor. Deneyimlerin ve tutkuların peşinden gitmek, insanları en mutlu eden şeylerden biri… Biz de bu mutlu anları paha biçilemez deneyimlere dönüştürmek için çabalıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ