Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer UEFA EURO 2024 adaylık broşürümüz (Türkiye EURO 2024) - Futbol Haberleri
        1

        Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan tek UEFA üyesi olarak, UEFA Avrupa Şampiyonalarını daha fazla insana ulaştırmak için UEFA'ya yeni bir sınır sunulan broşürde, 9 kentteki 10 ultra modern stadyumda 24 takım için Türkiye'nin vizyonunu ve planları özetleniyor.

        2

        Broşürde ayrıca 120 ülkeye doğrudan uçuş bağlantılarına sahip Türkiye'nin 53 ülkede 1 milyardan fazla insana dört saatten daha kısa bir sürede ulaşma imkânı verdiği vurgulanıyor.

        3
        4

        Gençlik yıllarında 16 yıl aktif olarak futbol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, futbolcu kimliğinin getirdiği tutkuyla spor sevgisinin yaygınlaştırılması için büyük yatırımlar yapılmasını sağlamıştır. Sporcu yetiştirilmesini teşvik eden ve uluslararası spor organizasyonlarının Türkiye’de düzenlenmesine verdiği önemi her fırsatta dile getiren Erdoğan, tesisleşme hamlesi için ciddi adımlar atmıştır. Türkiye’nin UEFA EURO 2024’e ev sahipliği yapması için güçlü bir irade sergileyen Cumhurbaşkanımız, sporu insanlığın ortak dili olarak nitelemekte ve bu turnuvanın ülkemizde düzenlenmesine tam destek vermektedir.

        5
        6
        10

        VİZYONUMUZ

        Her kesimden insanı ‘dünyanın en sevdiği oyun’ ile Türkiye’de bir araya getireceğimizin sözünü veriyoruz. Avrupa’nın en çok misafir ağırlayan ülkelerinden biri ve dünyanın coğrafi merkezi olarak, UEFA EURO 2024’ü daha geniş bir kitle ile buluşturmak ve bu önemli deneyimi tüm uluslar ile paylaşmak istiyoruz. Biz, kaynaşmayı, çok kültürlülüğü ve ulaşılabilirliği futbol aracılığıyla teşvik edebilecek bir konumdayız. Futbol tutkumuzu, ülkemizin güzelliklerini ve turnuvanın kalıcı mirasını BİRLİKTE PAYLAŞALIM.

        11

        KALICI BİR MİRAS YARATMAK

        GENÇLERE İLHAM VERMEK

        İNSANLARI BİR ARAYA GETİRMEK

        MÜLTECİLERİN ADAPTASYONU

        DEV GRASSROOTS HAMLESİ

        İNSANIMIZA YATIRIM

        KATILIM SAĞLAMAK

        12
        13

        UEFA’YA NE KAZANDIRACAĞIZ

        EN İYİ KOŞULLARI SUNMAK

        YENİ BİR TARAFTAR KİTLESİNE ERİŞİM

        DAHA FAZLA İNSANIN İLGİSİNİ ÇEKMEK

        YATIRIMCILARI ÇEKMEK

        DAHA FAZLA GELİR ELDE ETMEK

        ŞU ANA DEK DÜZENLENEN EN BAŞARILI TURNUVAYA İMZA ATMAK

        14

        FUTBOL MÜKEMMELLİK VE İNOVASYON MERKEZİ

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Riva’ya Avrupa futbolunun tüm unsurlarına hizmet edecek, yakın çevresinde yer alan mevcut merkezi ve futbol lisesi ile birlikte bir ‘vadi’ oluşturacak sürdürülebilir gelişme odaklı bir eğitim merkezi kuruyor. 38 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak tesisin 26 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. 2014'te açılan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin karşısında inşa edilen kompleksin zemin iyileştirme çalışmaları Ocak 2018'de başladı. Tesisin Mayıs 2019’da tamamlanması planlanıyor.

        UEFA EURO 2024 ÜSSÜ

        Mimarlık harikası proje, UEFA EURO 2024 inovasyon çalışmalarının önemli bir parçası olacak. Merkezde başta UEFA EURO 2024’ün hazırlık ve organizasyon olmak üzere tüm aşamalarında üretilecek bilgi, #BirliktePaylaşalım felsefemiz doğrultusunda UEFA üyesi tüm federasyonlarla eşzamanlı paylaşılacak. UEFA üyesi ülkelerin yöneticileri, çalışanları, teknik adamları, hakemleri, temsilcileri, gözlemci ve futbolcuları, bu tesiste Avrupa futbol misyonuna küresel bir yol haritası çizme olanağı bulacak.

        15

        AKADEMİK BİR ARAŞTIRMA MERKEZİ

        İki doğal çim saha, 45 ile 130 metrekare arasında değişen 10 adet toplantı salonu, 700 kişilik konferans salonu, çok amaçlı 780 metrekarelik fuaye alanı ve eğitim alanları ile tesis, Avrupa’da futbolla ilgili akademik araştırmaların merkezi olacak. Merkezdeki tüm araştırma ve geliştirme faaliyetleri UEFA ile koordineli olarak gerçekleştirilecek.

        FUTBOL BİLGİ BİRİKİMİ GARANTİ ALTINA ALINACAK

        Futbol İnovasyon Merkezi, yalnızca sürdürülebilir futbol felsefesinin yeni nesillere aktarılmasını sağlamayacak, aynı zamanda uzun vadede çağın gerekleri doğrultusunda futboldaki taktiksel, ekonomik ve sosyal dönüşümlerin gerçekleşmesini hedefleyecek.

        KONFORLU ODALAR

        Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA EURO 2024 çalışmalarında etkin olarak kullanacağı Futbol İnovasyon Merkezi’nin tamamı bedensel engellilerin erişimine uygun inşa edilecek. Merkezin konaklama bölümünde büyüklükleri 45 ile 65 metrekare arasında değişen 82 adet oda bulunacak. Konuklar, kalışları süresince fitness salonu, sauna, terapi havuzları, soyunma odaları, oyun salonu ve dinlenme alanlarından faydalanma imkânı bulacak. Daha önce A ve Genç Milli düzeyinde kadın-erkek branşlarında farklı takımları mevcut tesislerinde ağırlayan TFF, misafirlerini yeni merkezinde de ağırlamak için sabırsızlıkla beklemektedir.

        TÜM ÜYE FEDERASYONLARA AÇIK OLACAK

        Bu amaçla TFF, Futbol İnovasyon Merkezi’ni UEFA üyesi tüm ülke federasyonlarına kamp, seminer, kurs, çalışma toplantısı gibi eğitim faaliyetleri için ücretsiz olarak sunarak, futbol adamlarını Avrupa’nın yetkin eğitimcileriyle buluşturacak.

        16
        17
        18

        ANKARA

        Türkiye’nin başkenti ve devletin kalbi olan Ankara, futbol coşkusunu her an yaşayan bir şehir.

        Üniversiteleri, teknoloji geliştirme merkezleri, sanayi bölgeleri, sektörel grupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla tanınan Ankara, Türkiye’nin yalnızca idari değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve inovasyon başkentidir.

        Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hititler döneminde ‘Ankuwash’, Helenistik ve Bizans dönemlerinde ‘Aγκυρα-Ankyra’, Galatalılar ve Romalılar döneminde ‘Ancyra’ (çapa) adıyla anılan Ankara köklü bir geçmişe sahiptir. Hititler, Frigler, Roma ve Selçuklu Devleti'nden kalan eserlerle Anadolu uygarlıklarını içinde barındıran, Kurtuluş Savaşı'nda kilit bir rol üstlenen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu Ankara, tarihin her döneminden önemli izler taşıyan bir şehirdir. Kent, eşsiz ve paha biçilmez bir kültürel mirasa sahiptir. Çatalhöyük, Kral Midas’ın Mezarı, Ana Tanrıça Kibele Heykeli, Augustus Tapınağı ve Alaeddin Camisi bu mirasın nadide örnekleri arasında yer almaktadır. Ankara, futbola gönül vermiş bir kenttir. 10 profesyonel takımından ikisi bu sezon Türkiye Süper Ligi'nde mücadele etmektedir. Kulüplerine tutkuyla bağlı taraftarlarıyla tanınan Ankara, futbolu 7 gün 24 saat yaşayan bir futbol kentidir. UEFA EURO 2024 turnuvasının ev sahipliği için 65 bin 307 seyirci kapasiteli yeni bir stadyum inşa edilecektir. Bu yeni stadyum, UEFA EURO 2024'ün uzun vadeli mirası olarak Ankaralı futbolseverlere bir armağan olacaktır.

        19

        ANTALYA

        12 milyondan fazla turist tatil için bu seçkin turizm kentini seçerken yanılmış olamaz.

        Bu dünyaca ünlü turizm kenti, ziyaretçilerine sunduğu üst düzey tatil deneyimini futbolla da pekiştirmektedir. Antalya, taraftarların kente ve stadyuma kolay erişim ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda doğal ve kültürel güzellikleri ile her bütçeye uygun konaklama taleplerine de rahatlıkla yanıt verebilecektir.

        Mitolojik kaynaklara göre; Bergama Kralı Attalos, Antalya’yı ilk gördüğünde ‘Yeryüzü Cenneti’ olarak tanımlamış. Verimli toprakları ve doğal limanı, bölgenin çağlar boyu önemli bir kentleşme alanı olmasını sağladı. Antalya, olağanüstü geçmişinin izlerini taşıyan çok sayıda eserle zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Yüzyıllar boyunca, Persler, Büyük İskender, Romalılar, Araplar ve daha pek çok uygarlık bölgede iz bıraktı fakat hiçbiri Antalya adının kaynağı olan Attaleia isminin M.Ö. 159’da bölgeye verilmesini sağlayan Bergama Kralı Attalos kadar etkili olmamıştır. Antalya kültürel mirasını ve etkileyici Anadolu yaşamını korurken aynı zamanda turizm sektöründe inovasyonları ve gelişmeleri de takip eden bir kenttir. Tarih, doğa, kültür, gelenek, alışveriş ve yemekle ilgili her şey, bu bölgede Türk insanının unutulmaz misafirperverliğiyle bir arada yaşatılmaktadır. Her yıl dünyanın dört bir yanından 2 binin üzerinde takım, kış aylarında kamp çalışmaları için Antalya’yı tercih etmektedir.

        20

        BURSA

        Türkiye Süper Ligi şampiyonluğunu kazanan beş takımdan biri olan Bursaspor’un evi Bursa, ziyaretçilerine çok çeşitli imkanlar sunan büyüleyici bir şehirdir.

        Bursa, sahip olduğu doğal güzelliklerden ötürü ‘Yeşil Bursa’ adıyla da anılmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun bir dönem başkenti de olan Bursa 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine kabul edilmiştir.

        Türkiye’nin dördüncü büyük ili olan Bursa'da cazibe merkezlerinin önemli bir kısmı yürüme mesafesinde olup, kentin bir ucundan diğerine toplu taşımayla yaklaşık yarım saatte ulaşabilmek mümkündür. İki milyonun üzerinde nüfusa sahip Bursa, modern bir büyük şehirden beklenebilecek her türlü imkâna sahiptir. Tarihi çarşıları, Türkiye’nin en ünlü kayak merkezi Uludağ’ın büyüleyici zirveleri ve Çekirge semtindeki termal su kaynakları ve hamamlar ziyaretçilere benzersiz deneyimler sunar. Futbolseverlere kapılarını 21 Aralık 2015’te açan Bursa Stadyumu, 43 bin 761 seyirci kapasitesine sahiptir. Stadyumun en dikkat çekici özelliği, Bursaspor'un sembolü olan 'Timsah' şeklindeki yeşil çatısıdır.

        21

        ESKİŞEHİR

        Anadolu’nun merkezinde bir öğrenci kenti olan Eskişehir, ziyaretçilerine en iyi olanakları sunan modern bir şehirdir.

        Üniversite öğrencilerinin yaşadığı genç bir şehir... Türkiye’nin raylı sisteminin kesişim noktasında bulunan Eskişehir’den, İstanbul, Ankara ve Konya’ya Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleriyle ulaşılabilir.

        2016’da açılan yeni Eskişehir Stadyumu, A Milli Takım'ın maçlarına ev sahipliği yapmıştır. Halkın büyük bir ilgi gösterdiği futbol maçları sırasında, stadyum her yaştan taraftarları ağırlamaktadır. Devasa şehir parkı, Japon bahçesi ve nehir kenarındaki yapay plajıyla Eskişehir açık alanlardaki rekreasyon tesisleri bakımından son derece zengin bir kenttir. Müzik, sanat ve festival kenti olarak da bilinen Eskişehir, canlı bir sosyal yaşama sahiptir. 100 binin üzerinde üniversite öğrencisinin yaşadığı ve gönüllülük kültürünün oldukça yaygın olduğu Eskişehir turnuvanın gönüllü merkezlerinden biri olacaktır.

        22

        GAZİANTEP

        Tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep, bin yıllık yöresel lezzetleriyle eşi bulunmaz bir kenttir.

        Dünyanın en eski kesintisiz yerleşim alanlarından biri olan kentte, ziyaret edilmeye değer çok sayıda tarihi alan bulunmaktadır. Gaziantep zengin el sanatları, mozaikler, camiler, kaleler, antik kentler, hanlar, çeşmeler, lahitler, kiliseler ve rekreasyon alanlarından oluşan çok sayıda turistik alana ev sahipliği yapmaktadır.

        Bölgesel lezzetleri ve kendine özgü gelenekleriyle, Gaziantep mutfağı dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Gaziantep, gastronomi alanında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) ‘Yaratıcı Kentler Ağı’nın üyesidir. Gaziantep, Anadolu kültürü mozaiğinde ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik dönemlerin yanı sıra Hitit, Mitanni, Asur, Pers, İskender, Seleukos, Roma, Bizans, Selçuklu, Türk-İslam ve Osmanlı dönemlerine tanıklık eden kent, tüm bu çağların izlerini ve miraslarını muhafaza etmektedir. Zeugma Müzesi'nde de dünyaca ünlü mozaikler sergilenmektedir.

        23

        İSTANBUL

        Türk futbolunun başkenti olan İstanbul, ülkenin en ünlü ve başarılı kulüpleri olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ev sahibidir.

        'Doğu’ ile ‘Batı’yı birbirine bağlayan kent, dünyanın en popüler turistik destinasyonları arasında yer almaktadır. Stratejik lokasyonunun yanı sıra İstanbul zengin mirasıyla cazibe merkezi olmaya devam etmektedir. Sürekli gelişen ve dönüşen genç, dinamik ve enerjik bir kent olan İstanbul’da, ziyaretçiler kentin çok bilinmeyen rotalarını ve dünyaca ünlü mutfağını keşfe çıkabilirler.

        24

        Son arkeolojik kazılarda ortaya çıkan kalıntılarla geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar geriye giden İstanbul, Türkiye’de futbolun yanı sıra çok çeşitli kültürlere ait tarihi eserlerin, sanatın, alışverişin, ticaretin, finansın, restoranların ve eğlencenin başkentidir. Eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde dilediğiniz anda Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan da Asya’ya geçme ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Dünyaca ünlü Kapalıçarşı, Sultanahmet, Galata Kulesi ve Kız Kulesi’nin büyüleyici manzarası dışında İstanbul, bir açık hava müzesidir. 15 milyonun üstündeki nüfusu ile dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul, 24 saat yaşayan dinamik bir kenttir. Müzeleri, dini mekânları, sarayları, köşkleri, hamamları ve tarihi çarşılarıyla İstanbul’u yaşamak için bir değil, birden fazla Avrupa Futbol Şampiyonası’na Türkiye’nin ev sahipliği yapmasına ihtiyacınız olabilir.

        25

        Ali Sami Yen Spor Kompleksi, 2016 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için adaylık teklifimizi sunduğumuz dönemde Türkiye’de UEFA EURO 2016 gerekliliklerini karşılayan ilk stadyum olma özelliği taşımaktaydı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi, 2011’de Stadyum İş Ödülleri'nde 'Yılın Stadı' kategorisinde aday gösterildi.

        Türkiye'nin yeni modern stadyumları, futbol keyfini geniş kitlelere maksimum düzeyde yaşatırken, bulundukları bölgelere de hem sosyal hem de ekonomik anlamda değer katmaktadır. Ali Sami Yen Kompleksi, 53 bin 611 kapasitesinin yanı sıra Türkiye’nin en büyük VIP alana sahip stadyumudur. Tekerlekli sandalye kullanan futbolseverler de refakatçileri ile birlikte rahatça maç izleyebilmektedir. Rezidanslar, ofisler ve çok sayıda projenin yer aldığı bir semtte çok yeni inşa edilmesine karşın moderniteyi temsil eden ikonik bir eser olarak yükselmektedir.

        26

        KOCAELİ

        Türkiye ekonomisinin sanayi merkezlerinden biri olan Kocaeli, Eskişehir ile İstanbul arasında yer almaktadır.

        İstanbul’un hemen yanı başındaki Kocaeli, bu ayrıcalıklı konum sayesinde sanayinin kalbi olarak adlandırılmaktadır. Turizm, doğa ve kültür açısından seçkin bir dünya kentidir.

        Türkiye’nin sanayi denince ilk akla gelen kenti Kocaeli, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği de yapmıştır. Asya ile Avrupa kıtaları arasında önemli kara ve demir yolu güzergâhlarının kesiştiği noktada su sporlarından dağcılığa, sağlıktan termal turizme, yaylalardan kamp ve karavan turizmine kadar sayısız alternatif vadediyor. Dik eğimli rotalara tırmanan dağcılarla özdeşleşmiş Ballıkayalar, sualtı dalışların yapılabileceği Kandıra, Kerpe, Kumcağız, Kefken ve Seyrek bölgeleri, İstanbul’a yaklaşık bir saatlik mesafede kayakçıların gözde rotası Kartepe, vahşi doğa, temiz hava, panoramik manzaralarıyla Beşkayalar Tabiat Parkı, Darıca-Bayramoğlu Kuş Cenneti, Temalı Parkı ve Kuzu Yayla ile Kocaeli, futbolseverlere farklı deneyimler de yaşatıyor. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan yolların kesiştiği noktada yer alan Kocaeli, spor, ticaret, sanayi, bilim, kültür, turizm açısından her geçen gün büyüyen bir kenttir.

        27

        KONYA

        "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir" Mevlana

        Tüm dünyada hoşgörünün sembolü olarak tanınan, mutasavvıf ve Sufi bilgesi Mevlana hem yaşamı boyunca hem de vefatının ardından Konya’yı inanç yolculuğunun merkezi haline getirmiştir. Günümüzde Mevlana'nın türbesi, İstanbul’daki Topkapı Sarayı'ndan sonra Türkiye’de en çok ziyaret edilen tarihi yapıdır.

        Konya, dünyanın en önemli arkeolojik merkezlerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çatalhöyük, Konya’nın güneydoğusundaki Küçükköy bölgesindedir. M.Ö. 7.500 – 5.700 yılları arasında varlığını sürdüren Çatalhöyük, M.Ö. 7.000 yıllarında en görkemli dönemini yaşamıştır. Konya, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin göz alıcı örneklerini barındırmaktadır. Konya’daki Selimiye Camisi, İnci Minareli Medrese ve Alaeddin Camisi, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinin son derece çarpıcı ve önemli eserleri arasındadır. Konya’nın bir diğer önemli cazibe merkezi Tropikal Kelebek Bahçesi ise Temmuz 2015’te açılmıştır. Türkiye’de türünün ilk örneği olan bahçede 20 bin tropikal bitkinin yanı sıra 15 farklı türden 6 bin kelebek bulunmaktadır. 2014’te açılan Konya Stadyumu, UEFA’nın tüm gerekliliklerini karşılamasının yanı sıra yepyeni çok amaçlı spor salonu, bisiklet pisti ve çok amaçlı spor alanlarını bünyesinde barındırmaktadır. A Milli Takım'ın birçok futbol maçına ev sahipliği yapan Konya’da halk, futbola büyük bir ilgi göstermektedir.

        28

        TRABZON

        Trabzon yeşilin mavi ile uyum içinde kaynaştığı, kültürel zenginliklere ev sahipliğiyle bilinen Türkiye’nin en önemli turizm ve spor merkezlerinden biridir.

        Türk sporunun hizmetine 18 Aralık 2016’da açılan Şenol Güneş Spor Kompleksi, Trabzonspor’un yeni evidir. Stadyum, kent merkezinin batısında yer alan Akyazı bölgesinde deniz doldurularak oluşturulan yapay bir alan üzerinde inşa edilmiştir.

        Tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra, gölleri, akarsuları, dağları ve yaylaları Karadeniz’in bu güzel şehrini ayrıcalıklı hale getiren başlıca doğal güzelliklerdir. Bol yağışlı iklimin sonucu olarak yeşilin her tonu ve ustaların elinden çıkan nadide geleneksel el sanatları görenlerde hayranlık uyandıracak kadar güzeldir. Trabzonlu zanaatkârların gümüş ve altından nakşettiği kazazlıklar ve hasır bilezikler kadar, horon, kemençe, tulum ve diğer folklorik öğeler Trabzon’u dünyaya tanıtan başlıca simgelerdir. Trabzon, 2007 Karadeniz Oyunları, 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, 2013 FIFA U20 Dünya Kupası ve 2016 yazında “Gymnasiade” olarak bilinen Dünya Okul Sporları Şampiyonası gibi uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır. Şenol Güneş Spor Kompleksi, yüksek teknolojik imkânlarına ek olarak, Akyazı sahilinde deniz doldurularak kent sakinlerinin spor ve sağlıklı yaşam merkezi olarak tasarlanmıştır. Trabzonspor, maçlarını bu alanda inşa edilen stadyumda oynamaktadır.

        29
        30

        Efsanevi 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 2009 UEFA Kupası Finali, FIFA U20 2013 Dünya Kupası, Yaz ve Kış Üniversite Oyunları ve farklı spor dallarında Dünya Şampiyonalarının da aralarında bulunduğu önemli spor etkinliklerine ev sahipliği yaparak edindiğimiz deneyim sayesinde, bizi farklı kılan özelliğimizin mükemmel misafirperverliğimiz olduğunu bir kez daha gördük. Bu bakımdan, son derece profesyonel bir organizasyona imza atarak, Avrupa'nın en iyi 24 milli takımının ve bütün katılımcıların ülkemizden harika anılarla ayrılmalarını mümkün kılacağız.

        34

        Turnuva için gelecek ziyaretçiler gelişmiş raylı sistem, konforlu deniz ulaşımı ve yaygın otobüs ağı ile stadyum ve taraftar alanlarına kolaylıkla ulaşabilecek, ev sahibi şehirlerin güzelliklerini görme imkânı bulacaktır..

        ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA

        Maç günleri tüm bilet sahipleri toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecek.

        35
        36

        İstanbul’un yeni devasa havalimanının inşaatının ilk aşamasının yaklaşık %85’i Mayıs 2018 itibariyle tamamlanmış olacaktır.

        Altı pist

        Dünyanın en büyük terminali

        Dünyanın en büyük duty free mağaza alanı

        2018 yılında ilk etabının tamamlanması ile birlikte yılda 90 milyon yolcuya hizmet verecek olan havalimanı kademeli olarak 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacaktır.

        37

        2018-24 arası 1 milyar avro yatırım

        Gelişmiş deniz yolu taşımacılığı

        Önümüzdeki 6 yıl içinde 12.600 km yüksek hızlı tren hattı

        Ülke genelinde Mükemmel ulaşım ağları

        38

        Kampanyamız turnuva ziyaretçilerinin sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığını arttırarak Türkiye’nin 2023 vizyonunda yer alan kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır.

        SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

        FARKINDALIĞI ARTIRMAK

        ISO 20121 SERTİFİKASI

        EŞİTLİK

        GÖNÜLLÜLÜK

        ŞİMDİYE DEK GÖRÜLEN EN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURNUVAYI DÜZENLEMEK

        2004 yılında Hama/Suriye'de doğan Adem Metin Türk, ülkesindeki savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Hatay kentindeki Cilvegözü Mülteci Kampı'na yerleşti. Adem, futbola olan yeteneği sayesinde Türkiye'de kendine güzel bir gelecek kurma şansı yakaladı. 2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına da geçen Adem Metin, milli formayı giyme hayaline ise U14 seviyesinde 13 ve 15 Şubat 2018 tarihlerinde ulaştı. Adem'in en büyük hedefi A Milli Takım'a yükselip, futbolda dünya yıldızlarından biri olma yolunda ilerlemek.

        TÜM SÖZLERİMİZİ TUTTUK

        2008’den bu yana adaylığımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 2016 için verdiğimiz teklifte yer alan tüm taahhütleri yerine getirdik.

        39

        UEFA EURO 2024'e aday kentler dışındaki 72 şehirde bulunan stadyum ve meydanlar taraftar alanı olarak düzenlenecektir. Turnuva deneyimi Türkiye'nin tamamında doyasıya yaşanacaktır.

        Futbol heyecanının en üst seviyeye ulaşması için UEFA’nın sahip olduğu 'Toplu Gösterim Hakları' alınacaktır.

        Ayrıca bu alanlarda UEFA sponsorlarına özel tanıtım hakları verilerek, sponsorların turnuvadan elde edeceği etkileşimin artırılması hedeflenmektedir.

        40

        ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

        DAHA FAZLA AĞAÇ DİKMEK

        YENİLENEBİLİR ENERJİDE %168 ARTIŞ

        DAHA FAZLA DOĞAL KAYNAK KULLANMAK

        JENERATÖRLERİ OPTİMİZE ETMEK

        ENERJİ ÜRETMEK

        AZALT - YENİDEN KULLAN GERİ KAZAN - GERİ DÖNÜŞTÜR

        SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM SİSTEMLERİNİ DESTEKLEMEK

        ------------------------------------------------------------------

        10 MİLYON FİDAN

        EURO 2024 ORMANI

        Avrupa Futbol Şampiyonası'nı izlemek için ülkemizi ziyaret edecek futbolseverler sadece maç seyretmekle kalmayacak. Her bilet sahibi adına sertifikalı fidanlar dikilerek gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakılacak.

        41

        SAĞLIKLI YAŞAM TARZI

        MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRMEK

        TURNUVA UYGULAMASINI KULLANIMA SUNMAK

        YETİŞKİN VE ÇOCUKLARI EĞİTMEK

        SİGARA İÇİLMEYEN ALANLAR YARATMAK

        42

        ERİŞİLEBİLİRLİK

        STANDARTLARA UYUM

        ENGELLİ KOLTUKLARINA ERİŞİM İMKÂNI

        TERAPİ ODALARI

        HERKESİ OYUNA DAHİL ETMEK

        43

        DEVLET DESTEĞİ

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aday şehirlerin yerel yönetimleri, talep edilen tüm garantileri ve gereklilikleri yerine getirmeyi taahhüt etmektedir.

        Türkiye Futbol Federasyonu olarak, UEFA EURO 2024’ün düzenlenmesi için devletimizin kullanıma sunduğu gelişmiş organizasyon kabiliyeti ve muazzam mali destek bizler için övünç kaynağıdır.

        44
        45