Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uludağ'ın eteklerinde mahsur kalan iki paraşütçü kurtarıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Uludağın zirve bölgesinden atlayış gerçekleştiren profesyonel paraşütçü Erol Aslantaş (47) ve yanındaki diğer arkadaşı, hava koşulları kötüleşince Çiftseneber mevkisine zorunlu iniş yaptı.

        Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle bulundukları konumdan hareket edemeyen iki paraşütçü, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

        Bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, NAK Arama Kurtarma ve ANDA ekipleri sevk edildi.

        Yaklaşık 30 kişilik ekip, bölgedeki paraşütçülere ulaşmak için Osmangazi ilçesi kırsal Büyükdeliler Mahallesinde koordine olarak patika yollardan Aslantaş ve arkadaşına ulaşmaya çalışıyor.

        MAHSUR KALAN PARAŞÜTÇÜLER KURTARILDI

        DHA'nın haberine göre, Bursa'da, uçuş yapmak için Uludağ'ın zirvesine çıkan ve olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamayınca kayalık alanda mahsur kalan yamaç paraşütçüleri Erol Aslantaş (47) ile Oğuz Sipahi (56), arama- kurtarma ekiplerince bulunup, kırsal Büyükdeliler Mahalle meydanına getirildi. 2 paraşütçünün de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Yaşadıklarını anlatan Erol Aslantaş, "Yamaç paraşütü yapmadık. Aşağı inerken yanlış bir rota seçiminden dolayı mahsur kaldık. İnmemeyi tercih ettik. Çünkü bizim için güvenli değildi. Arama- kurtarma ekiplerinden destek bekledik. Bize olay yerinden ayrılmamız gerektiğini söylediler. Terk etmeyip konumumuzu koruduk. Ekipler sağ olsunlar yanımıza geldi ve güvenli bir şekilde aşağıya indirdiler. Uçuş yapan arkadaşlarımız vardı. Biz yapmamayı tercih ettik. Daha güvenli bir yerden uçuş yapmak için aşağı inerken yanlış bir rota seçtik. Çok dik bir yerde kaldık. Bizim dağcılık tecrübemiz olmadığı için inişi yapmamayı tercih ettik ve yetkililerden yardım istedik. Biz uçmadık, aşağı inemedik. Sağlık durumum iyi, ekiplere teşekkür ederim" dedi.

        Oğuz Sipahi de ise "Bir spor aktivitesi olarak gittik ve mahsur kaldık. İnemedik. Ekiplere teşekkür ederim. Bayağı soğuktu. Taşlardan bir ev yaptık. Sığınacak bir yer yaptık. Paraşütümüzün çantasını açıp, içine girdik. Erol hocamla yan yana bekledik" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ