Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uluslararası Havacılık Festivali Edremit'te nefesleri kesti

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen 5. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 4 saat süren festivale 28 sivil uçak, gyrocopterler, paramotorlar ve Türk Yıldızları katıldı. İHA'nın haberine göre Akçay Sahilinde düzenlenen festival gösterileri tatilciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

        GÖSTERİ NEFESLERİ KESTİ

        Sivil uçakların gösterileri zaman zaman nefesleri kesti. Özellikle uçakların alçak geçişleri büyük heyecanla izlendi. Festival boyunca Oğuzhan Yararcan ve Mustafa Gürer'in uçakları ile yaptıkları gösteriler dikkat çekti. Festivale bölgede hizmet veren uçuş okulları da katıldı. Uçuş okullarına ait eğitim uçakları alçak pas geçişleri büyük alkış alırken, Kamil Koçman ise 1968 model uçağı ile havacılık gösterilerine renk kattı. Paramotorların yaptığı gösteriler ise izleyenlerden tam not aldı. Festivalin sonunda ise Türk Yıldızları sahne aldı.

        Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Adem Kuşçuoğlu "Gösterilerimizi sorunsuz bir şekilde bitirdik. Edremit'i havacılık alanında adını dünyaya duyurduk.Tüm emeği geçen pilotlara ve yer ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca 150 bin kişinin izlediği gösterilerimize katılan vatandaşlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Havacılık bilincinin bölgemizde daha da artırılması için yaptığımız bu festival gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edecek" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ