Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor

        8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin basın toplantısı yapıldı. Crown Plaza Otel'de düzenlenen basın toplantısında 9 - 15 Kasım arasında gerçekleştirilecek festivale katılacak olan filmler ve yarışma jürileri tanıtıldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi olan festivalin başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve festival koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci'nin katıldığı basın toplantısında festival programı da açıklandı.

        İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin işbirliğiyle düzenlenecek olan 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde 'Madde ve Alkol Bağımlılığı' konusunda dünyanın birçok ülkesinde gelecek olan hukuk psikatri sosyoloji ve politika alanlarında önemli isimlerin katılacağı bir dizi panel de düzenlenecek.

        Toplantılar İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki ana binasının salonlarında ücretsiz olarak izlenebilecek. Festivalin 'Altın Terazi Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın Derviş Zaim Başkanlığındaki jürisinde Bulgaristan'dan Pavlina Jeleva, İsviçre'den yapımcı İvan Madeo, Rusya'dan yapımcı senarist yönetmen Evgenia Tirdatova, Türkiye'den tiyatro ve sinema oyuncusu Bennu Yıldırımlar yer alıyor.

        PROF. DR. ADEM SÖZÜER

        Başkanlığını İrlandalı oyuncu Barry Wardd'ın yapacağı Altın Terazi Kısa Film Yarışması jürisinde Melis Birkan, Laura Kavanagh, Bulut Reyhanoğlu ve Çiğdem Mater bulunuyor. Bu yıl ilk olarak festivalde üniversite öğrencilerinden oluşan bir öğrenci jürisi de kuruldu. Festivaldeki filmlerin gösterimleri Beyoğlu Sineması, Atlas Sineması ve Kadıköy Sineması'nda yapılacak. Festival filmlerinin hepsi Türkiye'de ilk kez gösterilecek. Festivalin ‘İz Bırakanlar' bölümünde Türkiye ve dünya sinemasından unutulmayan filmlere yer verilecek. Atlas Sineması'nda 10 - 11 Kasım günleri film gösterimlerinden sonra 'Sinema Madde ve Alkol Kullanımını özendirir mi?' ile 'Sinema ve Adalet' ilişkisi başlıklı iki ayrı panel düzenlenecek. Ayrıca film gösterimlerinden sonra filmlerin yönetmenleri ve oyuncularıyla söyleşi yapılacak.

        PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

        8. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı Derviş Zaim, yarışmanın jüri başkanlığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sinemanın adalet alanındaki soru, durum ve problematiklere farklı bakış açısı, derin perspektif ve taze yorum getirme ihtimali başlı başına heyecan verici bir husus. Bu amaca yönelmiş çeşitli filmlerin bir araya getirildiği bir festivalde jüri üyesi kimliği ile onurlandırılmaktan dolayı mutluyum” dedi.

        DERVİŞ ZAİM

        REKLAM

        BARRY WARD

        REKLAM

        Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Hakkında: Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırarak, bu sorunları sinema ve akademik perspektiften tartışmak, hukuk, adalet ve insan hakları konusunda toplumsal bilinci geliştirmek, sinema sanatı aracılığıyla hukuksal ve toplumsal sorunlarda uluslararası ölçekte farkındalık, iletişim, dayanışma ve işbirliğini artırmak suretiyle, yerel ve evrensel planda hukukun üstünlüğüne ve demokrasinin etkinleşmesine katkı sağlamaktır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ