Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Umur Talu'nun 'Senin Adın Korona Olsun-İnsanlığın Maceraları' isimli kitabı raflardaki yerini aldı

        Koronavirüs günleri edebiyatta da karşılığını bulmaya başladı. Usta gazeteci ve yazar Umur Talu'nun 'Senin Adın Corona Olsun-İnsanlığın Maceraları' isimli kitabı Literatür Yayıncılık arasından çıktı.

        Literatür Yayınları arasından çıkan kitap, Talu'nun, "Ülkemizde salgına karşı 'ön cephe'de ve her cephede mücadele ederken yitirdiklerimizle birlikte, tüm ülkelerden her yaş, her cins, her ırktan bütün kayıplarımızın anısına; mücadeleyi sürdürenlere saygıyla" ithafıyla başlıyor.

        YOLCULUKLARDAN ÇIKAN HİKAYELER

        Talu sunuş bölümünde, "Tarihçi değilim, bilim insanı değilim, doktor değilim, edebiyatçı da değilim. 40 yıl gazetecilik yaptım. Bir gazetecilik ürünü olmasa da, bir gazetecinin salgınlar, yüzyıllar, insanlar arasında; merak ederek, şaşırarak, bağlantılar arayarak ve sık sık bağlantılarla karşılaşarak veya olayları, kişileri bir diğeriyle buluşturarak yaptığı yolculuktan çıktı buradaki öyküler" ifadelerini kullanıyor.

        "Senin Adın Corona Olsun" koronavirüs günlerinde bir ses, bir nefes olacak kitaplardan...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ