Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullar kapanacak mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim biter mi?
        1

        Okullarda ve üniversitelerde yüz yüze eğitime geçişle birlikte koronavirüs vaka sayılarında kaydedilen artış ve tespit edilen yeni koronavirüs varyantı Omicron ile birlikte okullarda yüz yüze eğitim konusu yeniden merak edilmeye başladı.

        2

        OKULLAR KAPANACAK MI?

        Vaka sayılarındaki artışın ardından okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesine yönelik söylentilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2020 yılı mart ayından beri koronavirüs salgını nedeniyle eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşadık. Uzaktan eğitimin devam ettirilmesi önemlidir, ancak yüz yüze eğitim öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Eylül ayının başından itibaren okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki okulları açtık. Vaka durumuna göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama il çapında kapanma düşünmüyoruz." demişti.

        3

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Okulların kapanması ihtimalinden söz eden bir habere rastladım. Haber yanlıştır. Bilim Kurulumuzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış. Öğrencilerimize başarı dolu haftalar diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

        4

        ÜNİVERSİTELER KAPANACAK MI?

        Üniversitelerde 2021-2022 Akademik yılına dair uzaktan eğitime geçişe yönelik henüz YÖK'ten resmi bir açıklama gelmedi.

        5

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her akşam vatandaşlarla paylaştığı koronavirüs vaka sayılarını duyururken salgınla mücadelede aşı olmanın önemini hatırlatıyor.

        6

        Dünyadan çapında Omicron varyantıyla ilişkili haberlere yenileri eklenmeye devam ederken okullarda ve üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Yapılan son açıklamalar dikkate alındığında yüz yüze eğitime devam edileceği anlaşılıyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ