Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Ünlü isimler 'Anons'u izledi

        'Anons'...

        1963 yılı, mayıs ayının son günleri… 'Teğmen Şinasi', 'Binbaşı Kemal', 'Binbaşı Rıfat' ve 'Albay Reha', askeri darbe bildirisini İstanbul Radyosu’ndan anons etmeyi planlamaktadır. Yeterince güçlü ve etkili yapılan bir anons sonucunda darbenin başarılı olacağından ve halk desteğini arkalarına alacaklarından emindirler. Fakat hiçbir şey bekledikleri gibi gitmeyecektir. Her şeyin planlama ve askeri güçle çözülebileceğine inanan bu dört asker, kendilerini başkalarının adına karar verebilecek konumda hissetmişlerdir. Ne var ki sivil hayatın görünmez gücü onları yenilgiye uğratacaktır.

        Ercan Kesal ile Mahmut Fazıl Coşkun senaryosunu yazdığı 'Anons'un özel gösterimine birçok ünlü isim katıldı. Coşkun'un aynı zamanda yönettiği filmde başrolleri Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ile Şencan Güleryüz'ün başrollerini paylaştı.

        DEMET AKBAĞ - GONCA VUSLATERİ

        'Anons'u aralarında Demet Akbağ, Şener Şen, Gonca Vuslateri, Berrak Tüzünataç, Ahu Yağtu, Tuba Ünsal, Ahu Türkpençe, Kaan Sekban, Hakan Günday, Begüm Birgören, Sedef İybar, Feyyaz Duman'ın da olduğu çok sayıda ünlü isim birlikte izledi.

        TUBA ÜNSAL

        Gösterime 19 Ekim'de girecek olan 'Anons', geçtiğimiz eylülde dünya prömiyerini yaptığı Uluslararası Venedik Film Festivali'nde 'En İyi Akdeniz Filmi' ile 'Orrizonti Jüri Ödülü'nü kazandı.

        Hollywood Reporter eleştirmenleri tarafından 'Sonbahar festivallerinin en iyi 25 filmi' arasında gösterilen 'Anons', 25'inci Uluslararası Adana Film Festivali'nde hem uluslararası hem de ulusal bölümlerinde yarışan tek film oldu. Ulusal yarışma bölümünde 'Yılmaz Güney Özel Ödülü', 'En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü' ve 'Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan film, uluslararası yarışma bölümünde de 'Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

        'Anons'un yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, ile başrol oyuncuları özel gösterimde davetlilere film hakkında bilgi verdi.

        ALİ SEÇKİNER ALICI - TARHAN KARAGÖZ - MURAT KILIÇ - SENCAN GÜLERYÜZ

        MAHMUT FAZIL COŞKUN

        AHU YAĞTU

        BERRAK TÜZÜNATAÇ

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ