Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet döneminin ilk şeker fabrikalarından biri olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nda üretilen ilk şeker Uşak Kent Tarihi Müzesi’nde sergileniyor.

        Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin nadide parçalarından birisi de Türkiye’de yerli olarak şeker pancarından üretilen ilk toz ve kalıp şeker yer alıyor. 17 Aralık 1926 tarihinde ilk üretimini yapan fabrikanın toz şeker ürünü, Eskişehir Kız Meslek Lisesinde özel olarak dokunan ipek kumaştan yapılan, o zamanın tarihi ve muhteviyatının Arapça olarak yazıldığı keselerle fabrikanın kurucusu Nuri Şeker tarafından Atatürk’e ve devlet adamlarına sunulmak üzere hazırlanmış. İçerisinde fabrikada üretilen ilk şekerin bulunduğu keselerden birisini de Nuri Şeker’in torunu Mehmet Şeker orijinal haliyle Uşak Kent Tarihi Müzesi’ne bağlayarak o tarihin yaşanmasını sağladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler