Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Üsküdar sahilinde balık tutmak geçici olarak yasaklandı - Haberler

        Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ilçe sınırları dahilinde balık tutulmasını geçici süreyle yasakladı.

        Bazı vatandaşların Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgınına karşı evde kalınması tavsiyesine uymayarak sahillerde balık tutmaya devam etmesi Belediye ve Kaymakamlığı hareket geçirdi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığının ortak kararıyla ilçe sınırları dahilinde balık tutmak geçici süreyle yasaklandı.

        Belediye zabıta ekipleri tarafından yasağa uyulması için denetimler gerçekleştirildiği öğrenildi.

        ÜSKÜDAR KAYMAKAMI DEMİRYÜREK: SAĞLIĞIMIZ İÇİN OLTALARIMIZI TOPLAMAMIZ GEREKİYOR

        Öte yandan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demiryürek şu ifadeleri kullandı:

        Olta balıkçılığı Boğazın keyifli adetlerinden birisidir. Fakat bugünlerde sağlığımız için oltalarımızı toplamamız ve evimizde kalmamız gerekiyor. Üsküdar Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin kararıyla Üsküdar sahillerinde olta balıkçılığını yasaklıyoruz. 25 Mart 2020 tarih ve 3 sayılı kararımıza aykırı hareket edenler hakkında 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatlar Kanuni uyarınca cezai işlem uygulanacaktır. En kısa zamanda sağlıklı bir ortamda yeniden Boğazda görüşmek dileğiyle.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ