Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol VakıfBank'ın yıldızları Habertürk'e konuştu - Voleybol Haberleri
        .png
        .png

        Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda üst üste ikinci toplamda ise üçüncü kez kupayı kazanan VakıfBank Spor Kulübü'nün yöneticileri, teknik heyet ve oyuncuları, basın mensuplarıyla bir araya gelerek dünya şampiyonluğunu kutladı.

        Çin'in Shaoxing kentinde düzenlenenturnuvada tüm maçlarını kazanarak grubunu lider tamamlayan sarı-siyahlı ekip, yarı final ve finalde de etkili oyununu sürdürerek zafere ulaştı. Yarı finalde Brezilya temsilcisi Praia'yı 3-1 mağlup eden VakıfBank, finalde ise aynı ülkeden Minas'a 3-0 üstünlük kurarak üst üste ikinci kez bu başarıyı elde etti.

        BU KUPAYI EN ÇOK KAZANAN TÜRK TAKIMI UNVANINI ALDILAR!

        VakıfBank, bu zaferle birlikte toplamda üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu. Son altı Dünya Şampiyonası'nda üç kez (2013, 2017, 2018) şampiyon olan sarı-siyahlılar, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı unvanını aldı. VakıfBank, son 2 dünya ve Avrupa şampiyonu olarak uluslararası alanda voleybola damgasını vurdu.

        VakıfBank, ayrıca geçen sezon Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Kupa Voley (Türkiye Kupası) şampiyonluğunu da elde etmişti. Son iki sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ve toplamda 4 kez Avrupa şampiyonu olan VakıfBank, "Türkiye'nin uluslararası alanda en başarılı takımı" unvanını da perçinledi.

        VakıfBank'ta Buket Gülübay, Ayça Aykaç, Tuğba Şenoğlu ve kaptan Melis Gürkaynak, Habertürk'ten İnanç Ergülen'in sorularını yanıtladı...
        VakıfBank'ta Buket Gülübay, Ayça Aykaç, Tuğba Şenoğlu ve kaptan Melis Gürkaynak, Habertürk'ten İnanç Ergülen'in sorularını yanıtladı...

        BUKET GÜLÜBAY: EVİMİZDE GİBİ OYNADIK

        "Çin'e gitmeden önce yemekleri hakkında önyargımız vardı. Herkes en sevdiği şeyleri yanında götürdü ama orada sıkıntı çekmedik. Kaldığımız otelde Çin geleneklerinin dışında da yemekler vardı. Sorun yaşamadık. Son gün şehirde gezme fırsatımız oldu. Çok güzeldi her şey. Taraftarlar zaten Ting Zhu sayesinde bizi desteklediler. Vakıfbank zaten Çin'de çok seviliyor. Kendi evimizde gibi hissettik. Maçlarda kendi evimizdeki gibi oynuyorduk.

        Ben altyapıdan gelen bir oyuncuyum. Altyapıda olduğun dönemde kazanılanbaşarılarda hep orada olmayı hayal ediyordum. Bunun içinde büyüdük. Bizi büyütürlerken bu şampiyonluklara, disipline odaklayarak büyüttüler. Benim ilk dünya şampiyonluğum, diğer ikisine altyapı sporcusu olarak tribünde tanıklık etmiştim. Çok mutluyum, çok farklı bir duygu. Sürekli kupaların kazanılması, Vakıfbank'ındisiplinliçalışması ve azmidir. Başkanımız ve yöneticilerimizin her zaman arkamızda olduğunu biliyoruz. Başarı da böyle geliyor.

        REKLAM

        Gözde Kırdar ve Naz Aydemir bu kulübün en tecrübeli sporcularıydı. Benle birlikte altyapıdan 3 oyuncu birlikte geldik. Takım arkadaşlarımız bize çok yardımcı oldular. Takımda abla-kardeş ilişkisi var. Bize hiçbir zaman yeni oyuncu gözüyle bakılmadı. Şampiyonluk ruhunu sürekli aşıladılar.

        Çin'e gittiğimizde diğer takımların kadrolarına daha fazla yatırım yaptığını gördük. Bizi hep 'genç oyuncular, belki yapamazlar' diye gördüler. Yöneticilerimiz, antrenörlerimiz çok iyi adapteettiler. Takımdaki arkadaşlarımız ise bizi hemen kabullendiler ve bu havaya soktular. Bu yüzden gittiğimizde problem yaşamadık. İnişli - çıkışlı maçlarımız tabii ki de oldu ama hep kazanmasını bildik."

        (Fotoğraflar: Ahmet Hamdi Girgin)

        AYÇA AYKAÇ VE TUĞBA ŞENOĞLU: HERKESE CEVABINI VERDİK

        "Çin'de yemek yeme konusunda biraz sıkıntı yaşadık. Sürekli emek ve tereyağı yedik. (Gülüyorlar) Şanghay'da da son gün 4-5 saat gezme vakti bulduk.

        Küçük bir takımız. Herkes favori olmadığımızı düşünüyordu. Ama artık bunu aştığımızı düşünüyoruz. İki tane önemli oyuncumuzu kaybettik, altyapıdan gelen oyuncuların yaşı da küçük olduğu için takımın yaş ortalaması da düştü. Tecrübe olarak da küçülme oldu. İnsanların böyle düşünmesi normal. Ama biz dünya şampiyonu olarak herkese cevabını verdik.

        Yarı final maçında 19-14 gerideydik. Moral olarak çok düşmüştük. Hocamız bize son topa kadar mücadele etmemiz gerektiğini söyledi ve bu kupayı bizim ne kadar çok istediğimizi hatırlattı. Kırılma noktası olarak bu maç çok önemliydi ve kazandık. Biz bitti demeden bitmediğini bir kez daha gösterdik."

         VakıfBank Başantrenörü Giovanni Giudetti:
        VakıfBank Başantrenörü Giovanni Giudetti: Şartlar olduğu gibi devam ediyor. Bu sezon birçok takım para harcadı. Biz güçlü takımlarla rekabet edebilecek mantalitede çalışıyoruz. Favori olup olmamak önemli değil. Biz önümüzdeki her maça bakarak, her zamanki gibi büyük hedeflerimize ilerleyeceğiz.

        MELİS GÜRKAYNAK: HERKESE NASİP OLMAZ

        "Böyle büyük kupalardan sonra konuşmak gerçekten çok zor... Çünkü içimdekileri size nasıl anlatırım, bazen zorlanıyorum. Burada 4. kez Avrupa şampiyonu, 3. kez dünya şampiyonu olarak karşınızdayız. Hep son toplardaki mücadeleyle bu kupaları kazandık. O kupalarda çok büyük fedakarlıklar var. Maçlara çok iyi hazırlanıyoruz ama ben uzun yıllar bu kulüpte olan biri olarak şöyle düşünüyorum: Vakıfbank'ın kendine has çok güzel bir yapısı var. Çok büyük bir aile. Sonradan dahil olan herkes de bu çarka uyuyor. Sahada sadece 14 oyuncu değil bu aileyle mücadele etmek çok farklı bir duygu ve herkese nasip olmaz. Çok mutluyum."

        VakıfBanklı voleybolcular ile Çinli Zhu Ting'den dolayı VakıfBank'ı destekleyen Çinli voleybolseverler törende büyük sevinç yaşadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ