Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlen Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Van'ın afet riski yüksek bir il olduğunu söyledi.
"Geçen yıl yaşanan çığda 42, daha sonra yaşanan depremde 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan sel felaketinde hem mal hem de can kaybımız oldu." diyen Bilmez, şu ifadeleri kullandı:
"İlimizin ve ülkemizin yerini değiştiremeyeceğimize göre bu afetlerle yaşamayı öğrenmeli, bunun için gerekli tedbirleri almalıyız. Her kuruma düşen görevler var. Bunların tatbikatı yapılıyor. Vatandaşlarımızın da AFAD'ın çalışmalarına gönüllü katkı sunması gerekiyor. İlimizde 2011 yılında büyük bir deprem meydana geldi. Yüzlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu depremde AFAD'ın müdahaleleri ve deprem sonrası yapılan çalışmalar dünyaya örnek gösterilebilecek çalışmalardı. 1976'da meydana gelen Çaldıran depreminde enkaz altında kalan bir kişinin 2 ay sonra çıkarıldığını öğrendim. Bu durum nerden nereye geldiğimizi gösteriyor. Gönüllü ayağımızın eğitimli olması, onların da sistemin bir parçası haline gelmesi gerekiyor. AFAD gönüllüsü olan arkadaşlara teşekkür ediyorum."
AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu ise Türkiye'nin tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği başta deprem olmak üzere birçok afetten olumsuz etkilendiğini belirtti.
Palakoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla her yıl farklı temalar ve çeşitli etkinliklerle vatandaşların afet farkındalığını artırmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Bu hafta yapılacak tüm etkinliklerde 'Afet Bilgisi Hayat Bilgisidir' temasına dikkati çekiyoruz. Başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı bilinçli bireylerden oluşan toplum ve dirençli yapılardan oluşan şehirler için afet eğitimlerini çok önemsiyoruz. 'Afetlere Karşı Hep Birlikte' temasıyla 2021 'Afet Eğitim Yılı' ilan edilmiştir. Afetlerin meydana gelmesini engelleyemeyiz fakat zararlarını en aza indirebiliriz. Bireyden başlayan, aileden topluma, kamu kurumlarından özel sektör temsilcilerine kadar her birimizin yapması gereken çok önemli görevler bulunmaktadır. "
Afetler konusunda herkese görevler düştüğünü anlatan Palakoğlu, "AFAD gönüllülük uygulamasını 2019 yılında başlattık. Ülke olarak her zaman başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı önlemleri almaya mecbur değil mahkum olduğumuzu hatırlatmak istiyorum." dedi.
AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş de "AFAD Gönüllülüğü" projesinin vatandaşlar tarafından sahiplenildiğini söyledi.
Törene, AFAD Sivil Savunma Daire Başkanı Muhammet Mahmut Ötügen, Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı ve AFAD personeli katıldı.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.