Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari’de jandarma ekipleri PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında 19 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, 50 adet EYP alıcı anahtarı, 1 kilo A4 patlayıcı madde, 6 adet anti tank roket mühimmat ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

        Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 14 Ağustos 2018 günü merkez Taşbaşı köyü İğdeli Mahallesi kırsal alanında operasyon icra edildi. İcra edilen operasyon neticesinde; 19 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, 50 adet EYP alıcı anahtarı, 7 adet kumanda ateşleme anahtarı, 1 kilo A4 patlayıcı madde, 27 adet elektrikli fünye,6 adet anti tank roket mühimmatı, 50 metre kablo, 7 adet 4’lü pil bloğu, 2 adet 12’li pil bloğu, 32 adet büyük pil, 10 adet 9 volt pil, 3 tüp sprey boya, EYP yapımında kullanılan çok sayıda devre kartı ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler