Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, ÇaldıranDoğubayazıt karayolunda yapılan çalışanları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

        ÇaldıranDoğubayazıt karayolunun kış mevsiminde sürekli kapanması üzerine harekete geçen yetkililer, ulaşımın daha sağlıklı yapılması için 8 kilometrelik kısmında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şefik Ensari, Çaldıran ile Doğubayazıt arasında kış mevsiminde ulaşımın daha rahat sağlanacağını söyledi. Ensari “Çaldıran ile Doğubayazıt arasında kullanılan D975 uluslararası yol, doğu ve Uzakdoğu ülkelerine açılan kapıdır. D975 uluslararası yolumuz, 2 bin 644 rakımlı Tendürek Dağı Geçidi’nde geçmektedir. Burada kış mevsiminde hava sıcaklığı eksi 50 derecelerle birlikte yağan kar kalınlığı yer yer 5 metreyi bulmaktadır. Rampaların yoğunlukta bulunduğu Doğubayazıt yolu yaşanan buzlanma sebebiyle ulaşımda ciddi anlamda sorunlar yaşanmaktaydı. Kış mevsiminde açılar yolların tipiden dolayı hemen kapanmaktaydı yolda kalan sürücüler ve yolcular mağdur olmaktaydılar. Yapılan girişimler sonucu sorunlu yolun bulunduğu güzergah değiştirilerek 8 kilometrelik yeni yol güzergahı belirlendi. Yapımına başlanan yeni yol güzergahının yapılması ile birlikte ÇaldıranDoğubayazıt arasında 7/24 sıkıntısız ulaşım sağlanacaktır. Ulaşımın rahat sağlanması, bu yolu kullanacak olan araç sahiplerine derin bir nefes aldıracak. İlçemizin de ekonomisine ciddi anlamda katma değer sağlayacaktır. ÇaldıranDoğubayazıt arasında yapılacak olan yeni yolun bu yılsonuna kadar ulaşıma kazandırılması bekleniyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler